Amb aquests projectes les persones amb diversitat funcional poden aprendre, gaudir, beneficiar-se i participar de forma activa en l’esport.

El Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, ha projectat novament la campanya d’activitats per a persones amb diversitat funcional. Considerant la importància de la pràctica esportiva per a tots els ciutadans el Patronat d’Esports ofereix campanyes de manteniment físic per a persones joves i adultes, campanyes de natació per a xiquets i xiquetes i adults, i les escoles esportives municipals.

En aquesta línia, el regidor d’Esports, Enric Porcar, ha manifestat que seguint amb la visió que té el Patronat de fer “un esport per a totes i tots, totes les instal·lacions que es remodelen o es fan noves des del Patronat tenen eixe punt d’accessibilitat com la gran rampa del Chencho, el Ciutat de Castelló i les noves que anem a fer que seran accessibles”.

D’aquest mode, a l’últim Consell Rector del Patronat d’Esports s’aprovaren dos nous projectes destinats a millorar el nivell i la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. La primera d’elles és una activitat d’hipoteràpia dirigida a centres educatius i especialment a l’ensenyança primària de segon cicle que compten amb grups d’alumnes amb necessitats especials. Aquesta es realitza a les instal·lacions del Poni Club Castelló en tres sessions setmanals els dimecres, dijous i divendres.

La segona és l’activitat física i esport adaptat organitzada en col·laboració amb la Federació d’Esport Adaptat de la Comunitat Valenciana i es concreta en dues modalitats: la natació i la boccia. La de natació té lloc a la piscina d’Emilio Fabregat i es realitza en diversos grups, uns concertats per a centres educatius o ocupacionals, altres amb un caràcter més esportiu i altres per a grup d’inscripció lliure. Respecte a la boccia, es realitzarà a les instal·lacions del Maset de Frater.

Cal destacar, que des del Patronat també es realitzen diferents actuacions i col·laboracions amb col·lectius de persones amb diversitat funcional com la cessió d’ús d’instal·lacions a la Fundació Síndrome de Down, al Centre el CAU, el CEIP Castell Vell i AFANIAS. A més, també es concedeixen subvencions i patrocinis al Club Deportivo Sordos Asorcas de Castellón i amb l’activitat ‘Un mar para todos’. Esportistes d’elit com la paralímpica Ariadna Edo, el paralímpic Abderraman Ait o el ciclista Rubén Capdevila també es beneficien d’aquesta línia de subvencions.

Amb aquests projectes, les persones amb diversitat funcional física i intel·lectual poden aprendre, gaudir i beneficiar-se amb la seua participació activa en la pràctica d’activitats físiques i esportives, facilitant el suport i la instrucció necessària a través d’adaptacions de l’esport a les seues capacitats i necessitats.