A través d’un conveni amb l’Ajuntament, especialistes d’Adicae assessoren i informen als veïns i veïnes de Castelló en matèria de vivenda cada últim dijous del mes.

L’Oficina Municipal d’Habitatge, dirigida per la vicealcaldessa Ali Brancal, i a través d’un conveni amb Adicae, ha atés des de juny de 2017 a un total de 34 famílies que sol·licitaven informació front a problemes de vivenda i endeutament. Totes les consultes han estat referides a la reclamació de la devolució de les despeses de formalització d’hipoteca, i entorn del 50% també sobre les clàusules sòl.

Aquest assessorament forma part de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament i Adicae que es va iniciar al juny de 2016, en virtut del qual els veïns i veïnes de la ciutat han pogut consultar qualsevol problema relacionat amb la vivenda cada últim dijous del mes a l’Oficina Municipal d’Habitatge. D’aquest mode, assessors i especialistes d’Adicae ofereixen informació i resolen els dubtes dels consumidors sobre les hipoteques que tenen contractades per tal de revisar-les, així com d’observar si tenen qualsevol tipus de clàusula abusiva i, si cal, com reclamar la seua eliminació a l’entitat financera corresponent.

Cal recordar que la recent creació de l’Oficina Municipal d’Habitatge amb la seua corresponent assignació de mitjans i recursos econòmics i humans, així com l’atribució de les competències corresponents, té com a finalitat primordial concentrar i coordinar totes les actuacions en matèria de vivenda.