La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adjudicat la redacció del projecte per a la construcció d’un centre de salut del Raval Universitari, el pas previ a la licitació de les obres.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar divendres l’adjudicació i formalització del contracte per a la redacció dels projectes i adreça de les obres per a la construcció del consultori, encara que tindrà totes les prestacions i serveis que els qualificats com a centre de salut, ja que per criteris d’organització sanitària només pot haver-hi un centre de salut per zona de salut. Sanitat Pública ha adjudicat aquesta redacció per 133.962 euros i, encara que la publicació oficial és d’avui, la formació del contracte es va signar el 30 de novembre amb l’empresa FJ Jiménez Arquitectura SLP.

El nou centre d’Atenció Primària Raval/Universitat tindrà una superfície total construïda de 1.684,36 metres quadrats i atendrà a una població de 5.122 habitants. Actualment, aquesta població és atesa en un local arrendat per l’Ajuntament de Castelló situat en el Passeig de la Unviersitat.

Quant al pla funcional del nou centre d’Atenció Primària, que tindrà una inversió de 2,3 milions, consta d’àrea de recepció (amb admissió/cita prèvia, composta per dos punts enfront del públic i un tercer dedicat a les consultes telefòniques, i sala d’espera); àrea de Medicina de Família (amb 3 consultes de Medicina de Família, 2 consultes d’infermeria, 1 consulta polivalent i sala d’espera d’adults); àrea de Pediatria (amb 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pediàtrica, i sala d’espera de pediatria); àrea de Tècniques/Extraccions (amb sala d’extraccions perifèriques, sala de capellans i altres tècniques i sala d’urgències).

El nou centre també disposarà d’àrea maternal (amb 1 consulta de matrona i 1 sala de preparació al part/sala multiusos); reva de Salut Sexual i Reproductiva (amb 1 consulta de medicina de SSR, 1 consulta d’infermeria i 1 despatx de psicòleg); àrea de Treball Social (amb despatx de treballadora social); Àrea d’activitats docents/reunions i administració (amb sala de reunions/biblioteca, despatx de coordinació d’infermeria i despatxe cap zona bàsica); així com Condícies, Magatzem, neteja i Rack de comunicacions. Així mateix, la zona d’Atenció continuada/urgències estarà dotada de 2 consultes mèdiques, 1 consulta d’infermeria, 1 consulta de tècniques vitals, 1 sala d’estar, 1 sala d’espera i 3 zones de descans.