El Palau de la Festa conclou el proper 31 de gener aquests concerts en els quals també participa Splai Teatre.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i la Banda Municipal han engegat el projecte de ‘La xicoteta història d’una gran Banda’, una iniciativa que busca apropar la música als escolars amb sis sessions en el Palau de la Festa fins al proper 31 de gener. Les quatre primeres actuacions s’han celebrat durant aquestes dues últimes setmanes i han aconseguit reunir centenars de xiquets i xiquetes, i es reprendran dimarts que ve 30 i el dimecres 31 amb la programació establerta per a la iniciativa.

L’espectacle es desenvolupa en forma de conte on es van presentant les distintes famílies d’instruments: des de la família dels clarinets i oboès, passant per la dels saxofons i la de les flautes, la percussió, i per concloure amb la família del metall. D’una manera molt senzilla i didàctica s’introdueix als escolars en el món de la música presentant-los tots els instruments que conformen la banda.

Al conte, s’explica que va existir un temps en que les famílies d’instruments no es coneixien entre elles i totes vivien per separat. Així que partint dels clarinets comença un emocionant viatge que farà que els instruments es coneguen entre ells per acabar formant tots la gran Banda.

D’aquest mode, una vegada la banda ja està formada per tots els instruments s’enceta la segona part on es fa un viatge per tot el món amb l’ajuda de les de peces de “El Cascanueces” de Tchaikovsky. S’interpreten la ‘Danza de las Golosinas, la ‘Danza Rusa’, la ‘Danza Àrabe’, la ‘Danza China’ i la ‘Danza de las Miniaturas’, totes elles amb l’animació d’Splai Teatre i per acabar amb ‘El Vals de les flors’ que compta amb la participació de dos alumnes de l’Escola de Dansa Coppelia de Castelló.

La regidora de Cultura a l’Ajuntament, Verònica Ruiz, ha destacat que “els objectius d’aquesta activitat són acostar la música als nens i nenes a través de la interacció amb els músics, els ritmes i les coreografies i oferir una proposta original de programació musical de qualitat als centres educatius de Castelló”. Ruiz ha afegit que “el concert té un rerefons educatiu en el qual s’ensenyarà als més petits a apreciar la música i a fer-los veure que qualsevol tipus de proposta també pot ser divertida”