El regidor Ignasi Garcia ha explicat que “posem en marxa un curs d’A1 i A2 i un altre de B1 i B2 perquè la gent que vulga donar les primeres passes ho puga fer de forma gratuïta.”

L’Ajuntament de Castelló torna a realitzar aquesta setmana els cursos de valencià per a nouvinguts amb la col·laboració de la Fundació Escola Valenciana. Aquesta iniciativa es reprén després de l’èxit de l’any passat quan “al nostre primer curs per a nouvinguts hi havia una demanda que quintuplicava les places que hi havien i teníem la necessitat de fer més cursos”, tal com ha anunciat el regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia.

Garcia ha explicat que “en aquesta ocasió posem en marxa un curs d’A1 i A2 i un altre de B1 i B2, que són els nivells elementals, perquè la gent que vulga donar les primeres passes ho puga fer de forma gratuïta”. Aquests primers cursos van destinats als nouvinguts “perquè entenem que forma part de la integració i és una forma de conéixer i estimar la llengua que parlem tots els valencians i la gent de Castelló”, ha afegit el regidor Garcia.

El curs ja està complet i en formaran part unes 60 persones que aprendran un poc millor a utilitzar el valencià. Garcia ha ressaltat que “la nostra intenció és que el conveni s’allargue en el temps i que aquells que estiguen interessats a realitzar-los es dirigisquen o bé a Escola Valenciana de Castelló o a la Regidoria de Normalització Lingüística i recollirem les seues dades per a oferir-los futures edicions que farem en octubre”.

El programa forma part d’un conveni amb Escola Valenciana per tal de seguir endavant amb els projectes de política lingüística marcats a l’Acord del Grau i, a més, és una crida social de la ciutadania que fa temps que s’apropa a l’Ajuntament a preguntar on aprendre valencià. Cal recordar que, amb la nova normativa reguladora de Conselleria d’Educació que adequa i adapta els coneixements de valencià dins del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, els ajuntaments tenen capacitat per donar el certificat A1 a aquelles persones que realitzen, complisquen i aprenguen als cursos.