La formació s’ha desenvolupat gràcies a la col·laboració entre la Regidoria i el Servei de Llengües i Terminologia de la UJI.

La Regidoria de Normalització Lingüística, dirigida per Ignasi Garcia, acaba de finalitzar el curs de formació i reciclatge centrat en el llenguatge administratiu en valencià per als empleats públics de l’Ajuntament de Castelló. Per primera vegada, l’Ajuntament i la Universitat Jaume I, a través del seu Servei de Llengües i Terminologia, col·laboren per a realitzar un curs d’aquestes característiques.

Els objectius d’aquest curs han estat poder practicar la comunicació escrita millorant-ne l’expressió i la qualitat lingüística dels textos, i donar punts de referència per millorar l’elaboració i disseny de documents escrits propis de l’Ajuntament amb un grau d’eficàcia comunicativa i una estructura correcta.

Garcia ha expressat que “és important aprofundir en com millorar el nostre llenguatge i modernitzar-lo perquè de vegades queda molt lluny de la ciutadania”. “El que més sorprén d’aquest curs és que l’Ajuntament forma als seus treballadors a través de la Universitat Jaume I, i que després de 25 anys hàgem de ser nosaltres els que encetem eixa col·laboració i cooperació per a que la UJI forme als treballadors de la casa que serveixen a la ciutadania de Castelló, crec que demostra el tarannà dels diferents governs”.

El regidor de Normalització Lingüística ha manifestat que “el curs ha estat molt satisfactori i ben valorat pels nostres treballadors”, i per això assegura que s’ampliarà i es repetirà i que, a més, junt al Servei de Llengües i Terminologia de la UJI també “s’està estudiant un curs d’assertivitat lingüística per saber com dirigir-nos i com tractar a la ciutadania amb correcció, i altre d’eines informàtiques per a la traducció i correcció”.