Brancal recull les línies bàsiques del nou Pla Renhata d’ajudes a la rehabilitació

La vicealcaldessa de Castelló denuncia que “el Pla Estatal de Vivenda que havia d’estar aprovat a novembre encara no s’ha presentat.”

La vicealcaldessa i regidora d’Habitatge, Ali Brancal, va assistir aquest matí a la Mesa de Rehabilitació convocada per la Conselleria d’Habitatge que encapçala Maria José Salvador. Brancal ha explicat que en aquesta reunió “ens han transmés les línies bàsiques del nou Pla Renhata 2018 d’ajudes a la rehabilitació”.

La Mesa ha destacat la necessitat de col·laboració entre administracions com a bàsica perquè les ajudes tinguen en efecte multiplicador. En aquest sentit, Brancal ha assenyalat que “aquestes ajudes poden ser complementades, com ha passat en 2017 a Castelló, per ajudes que es puguen donar a nivell municipal i aquest any, amb les millores introduïdes, serà molt més fàcil la gestió”.

Castelló té actualment una partida de 200.000 euros per a ajudes a rehabilitació, eficiència energètica i inspecció tècnica de l’edificació i a més, tal com ha ressaltat la regidora d’Habitatge, “som centre col·laborador per a informar de les ajudes autonòmiques”.

Així mateix, la vicealcaldessa ha denunciat que “el Pla Estatal de Vivenda, que contempla unes ajudes per al País Valencià d’uns 40 milions d’euros i que havia d’estar aprovat a novembre, encara no s’ha presentat”. “El retard del govern de Rajoy en aprovar el Pla acabarà fent que els tràmits per gestionar i adjudicar les ajudes facen impossible realitzar les actuacions de rehabilitació per part dels ajuntaments beneficiaris. No vénen els diners a temps, i després ens acusen de no saber gestionar”, ha afegit Brancal.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *