Porcar participa en el XIII Encontre de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores a Lleida

La conferència inaugural ha versat entorn a “Repensar la ciutat amb la implicació de les persones” des de la mobilitat, la ciutat com a punt d’encontre i la veu dels xiquets i xiquetes.

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha participat al XIII Encontre de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores que s’ha celebrat a Lleida. En aquest, la conferència inaugural s’ha desenvolupat entorn a ‘Repensar la ciutat amb la implicació de les persones’ des de tres visions diferents: la mobilitat en la ciutat, la ciutat com a punt d’encontre i la veu dels xiquets i xiquetes. A més, s’ha realitzat una taula redona amb diferents alcaldes i alcaldesses sota el concepte ‘Construir la ciutat de les persones, amb les persones’.

L’encontre també ha tractat i ha portat a debat altres temàtiques com ‘l’acompanyament a famílies en la construcció d’una ciutat educadora’, ‘ciutat educadora i turisme: el patrimoni com a valor identitari de les ciutats’, ‘un model d’impuls de la formació professional des del món local’, ‘la formació artística per a la cohesió social’, ‘què fem als ajuntaments per compensar les desigualtats?’, ‘la prevenció de l’absentisme i abandonament escolar’ i ‘l’aprenentatge servei com a instrument de cohesió social’.

La ciutat de Castelló es va adherir en 2015 a la Xarxa de Ciutats Educadors signant una moció que destacava que “l’educació és un assumpte col·lectiu en el qual deuen estar implicats no solament els recursos d’educació reglats o formals com a escoles, instituts i universitats, sinó també aquells més informals com a espais, clubs i entitats esportives, associacions culturals, de veïns, etc. Fins i tot aquells que transmeten o influeixen en la manera de fer i de relacionar-se i que repercuteixen en la convivència, les relacions socials, la cohesió social o el civisme”.

Aquest projecte té com a marc de referència la ciutat com a espai on es desenvolupa l’activitat educativa. Temes com el paper de l’educació i la formació en el mercat de treball, l’educació en valors, la cohesió social, el civisme, el treball coordinat i en xarxa, etc. són qüestions fonamentals. Però també quins actors intervenen, de quina manera es relacionen i com incideixen en el procés educatiu de la ciutadania.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *