La inicitiva, amb una programació multidisciplinar, inclourà un certamen de curtmetratges que ja està oficialment en marxa.

El pròxim mes de juny, Castelló passarà a formar part del grup de ciutats amb un festival internacional de cinema propi. Impulsat per la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament amb el suport de l’IVC Institut Valencià de Cultura, el Festival CIM de Cinema i Música naix amb el propòsit de reivindicar l´estreta relació entre aquestos dos arts universals. Un projecte que té com a objectiu consolidar-se com a cita obligada per als amants del sèptim art i també com un lloc de trobada d´actors, directors i compositors valencians, nacionals i internacionals, per als quals la música en totes les seues vessants ha estat una inspiració artística fonamental.

La iniciativa ha estat presentada per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, acompanyada del director de la Filmoteca Valenciana, José Luis Moreno, l’organitzador del Festival CIM, Pau Gómez, el delegat territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, i el vicerector de Cultura de l’UJI, Wenceslao Rambla.

La primera edició del CIM, que tindrà lloc del 7 al 10 de juny, inclourà projeccions especials, col·loquis, espectacles al carrer i activitats per als més menuts, a més de comptar amb la presència de destacades figures de l´àmbit cinematogràfic. Altra de les apostes principals serà la celebració d´un certamen de curtmetratges amb la música com a epicentre narratiu i sonor de les històries, una proposta oberta a realitzadors de qualsevol edat i procedència que pretén ser una plataforma per als nous valors del sector audiovisual. Els treballs podran presentar-se fins el pròxim 6 d’abril i les bases poden consultar-se des de ja mateix a la plana web de l’Ajuntament.

En paraules de la Regidora de Cultura, Verònica Ruiz, la posada en marxa del festival CIM suposa “el propòsit de reivindicar la música dins del sèptim art perquè sense la música les pel·lícules no ens arribarien com ens arriben, i sobretot reivindicar el talent jove castellonenc perquè puguen fer el salt a la cinematografia gràcies a aquest concurs”.