El Servei Sanitari Municipal realitza 276 atencions i resol el 77% dels casos sense necessitat de trasllat a centres sanitaris.

Una Magdalena tan massiva com sempre, sense incidents greus i amb menys queixes. Castelló ha tancat l’edició de les festes de la Magdalena amb menys queixes per molèsties de colles des de 2010.

La Sala Municipal de Seguretat i Emergències ha rebut un total de 2.528 trucades, un 13 per cent menys que l’any passat però en la mitjana d’anys anteriors. La dada més significativa ha sigut el descens de les trucades per queixes de molèsties de colles, que han descendit en un 43% respecte a 2017 fins a situar-se en 129, la xifra més baixa dels últims nou anys.

Aquestes trucades han motivat 133 intervencions policials que s’han saldat amb 10 denúncies, quatre d’elles per comportaments incívics al no complir les indicacions dels agents de baixar el volum o apagar la música, 2 per mancar d’autorització d’ocupació de via pública; un per incomplir les mesures d’autocontrol; una altra per interferir en el treball policial durant una inspecció i dues denúncies per no disposar de fulles de reclamacions als establiments quan van ser requerides pels clients.

 

El GEA ha sumat un total de 204 intervencions, entre les actuacions preventives i les motivades per queixes veïnals. La majoria per molèsties per sorolls (108); seguides de 61 mesuraments de control de so; 19 per superar l’horari permès i 16 per mancar d’autorització per a l’ocupació de la via pública.

En matèria de tràfic, s’han registrat 55 accidents, la qual cosa suposa un lleuger increment respecte a l’any anterior motivat especialment pels dos dies de pluja que s’han produït. No obstant açò, es manté la dinàmica de l’any passat respecte als accidents amb ferits, amb un total de 9 que s’han traduït 19 ferits lleus. I quant a les diligències judicials, durant les festes, la Policia Local de Castelló ha detingut a 6 persones, 3 per delictes relacionats amb violència de gènere, 2 per violència domèstica i 1 home pel furt de 8 telèfons mòbils en el recinte de concerts.

I de l’actuació policial a la dels Bombers Municipals, que han realitzat 85 serveis, una xifra similar a anys anteriors. D’aquests, 24 corresponen a extinció d’incendis en contenidors, papereres i similars (10); incendis en habitatges o recintes (9), tres en transports i dos de vegetació. També destaquen els 25 serveis de prevenció relacionats amb els actes festius en acudir a les mascletades, castells de focs artificials, etcètera en previsió que anaren necessaris per alguna emergència.

Atencions del Servei Sanitari Municipal

Quant al Servei Sanitari Municipal, ha realitzat un total de 276 assistències i solament s’han efectuat 63 trasllats a centres hospitalaris, és a dir només un 23 per cent, la qual cosa vol dir que el 77% restant de les atencions mèdiques sorgides en la via pública s’han solucionat in situ i s’ha evitat que els serveis mèdics hospitalaris se sobrecarregaren de treball”.

De les 276 assistències realitzades, 107 han sigut per les unitats d’incidències que eren ambulàncies que estaven contínuament en el carrer i que gràcies a aqueixa rapidesa en la intervenció, es podien atendre millor les emergències sanitàries. El dia que més atencions mèdiques va realitzar el servei municipal va ser el primer dissabte amb 90 assistències i 16 trasllats a centres hospitalaris.

Respecte a les atencions mèdiques més comunes ateses per aquest servei municipal destaquen les 100 assistències relacionades amb cremades i ferides, les 65 amb intoxicacions per alcohol i 54 relacionades amb colps o traumatismes.

Finalment, en el capítol de denúncies administratives formulades per la Policia Local de Castelló durant les festes de la Magdalena, s’han formulat 110 denúncies de trànsit, de les quals 25 són per alcoholèmies; 12 per infringir les ordenances municipals, 16 denúncies per cometre infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana i quant a les aprehensions de drogues, la Policia Local ha redactat un total de 9 actes d’aprehensió. Quant a la retirada de mercaderia per venda ambulant no autoritzada, s’han confeccionat 9 actes d’intervenció.