La inversió anual per habitant, la major de la dècada malgrat la baixada del deute i la pressió fiscal.

La Regidoria de Gestió Municipal informarà en el ple del dijous de la liquidació del pressupost. En aquest període, la inversió anual per habitant ha sigut de 1.046 euros, la major de la dècada.

En 2017 es van invertir 17,05 milions d’euros (enfront dels 7,1 del 2014) i el deute ha baixat a 50 milions (el 29,9% dels ingressos corrents). El percentatge d’execució dels ingressos ha sigut del 85% i el de despeses, un 86%. Es tracta del tercer millor resultat pressupostari des de 2004.

El PP es va comprometre en el ple municipal del 30 d’octubre de 2014 a deixar el deute en el 36,6%. No obstant açò, les polítiques econòmiques del Govern de progrés han aconseguit una retallada de quasi 7 punts més.

Amb el romanent, el Govern municipal seguirà mantenint el ritme inversor i, al mateix temps, amortitzarà encara més el deute a llarg termini.

El superàvit és la diferència entre els ingressos i les despeses al tancament de l’exercici. El romanent és el resultat de descomptar les obligacions pendents d’aplicació al pressupost (les denominades factures en el calaix), i el pagament de les inversions financerament sostenibles de 2017, així com l’amortització del deute obligat per mandat legal. Malgrat complir amb els objectius de dèficit, el Govern de M. Rajoy impedeix que el romanent es puga reinvertir íntegrament, en existir restriccions legals quant a l’estabilitat pressupostària. L’Ajuntament està subjecte, també, al compliment d’un pla d’ajust fins a 2022, a causa de l’ajuda financera que va prestar el Govern en 2012.