Els programes podran escoltar-se a través de l’emissora de la Universitat Jaume I (Vox UJI Ràdio – http://www.radio.uji.es).

Els i les alumnes de totes les edats de 47 centres de Castelló han elaborat un programa radiofònic coordinats pel seu professorat.

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Enric Porcar, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, ha llançat una campanya educativa per reforçar la normalització lingüística del valencià als centres educatius de la ciutat, tant públics com concertats.

Per això, l’alumnat de totes les edats de fins a 47 centres de la ciutat de Castelló han elaborat un programa radiofònic, coordinat pels seus mestres i professorat, on han treballat aspectes de la llengua i s’han repartit responsabilitats en la producció d’un programa a l’estil de la ràdio periodística. Aquests programes tenen una duració aproximada als 20 minuts i

Les emissions es desenvoluparan amb un programa diari, i es tracta d’una activitat que resulta molt motivadora per als xiquets, xiquetes i joves de les escoles i instituts de la ciutat, els quals han pogut posar la seua veu per contar els projectes, les investigacions i estudis que realitzen, les notícies que generen o les pràctiques artístiques que porten a terme.

Els centres que han participat en el projecte educatiu són els CEIP Gaetà Huguet, Guitarrista Tàrrega, Lluís Revest, Vicent Marzà, Tombatossals, Mestre V. Artero, Blasco Ibáñez, Antonio Armelles, Sanchis Yago, Pintor Castell, Mestre Canós, Herrero, Illes Columbretes, Juan G. Ripollés, Sant Agustí, Manel Garcia Grau, La Marina, L’Illa, Isidoro Andrés, Isabel Ferrer, Gregal, Benadressa, Estepar, Cervantes, Sensal, Castàlia, Carles Salvador, Bernat Artola, Fadrell i Castell Vell; els centres Lope de Castelló, Ramiro Izquierdo, Mare Vedruna, Escoles Pies, Grans i Menuts i N.S. Consolació; i els IES Vicent Castell, Penyagolosa, Bovalar, Politècnic, Francesc Ribalta, La Plana, El Caminàs, Miquel Peris, Sos Baynat, Penyeta i Joan B. Porcar.