Els coets que es presenten hauran de ser construïts pels mateixos components de l’equip amb materials casolans.

La Regidoria de Cultura, que dirigeix Verònica Ruiz, a través del Planetari de Castelló, amb la col·laboració del CEFIRE, organitza la I Mostra de Coets d’Aigua per al matí del divendres 4 de maig. La jornada consisteix en una exhibició del llançament dels diferents coets.

La convocatòria va dirigida als diferents centres d’educació de tota la província, i podrà participar l’alumnat de tercer cicle de primària, del primer i segon cicle de secundària i de batxillerat. Per això, s’estableixen quatre categories que s’assignen en funció del cicle que estan cursant els components, i en cas de no pertànyer tots els membres a un mateix nivell, la categoria s’assignarà per la titulació majoritària dels components de l’equip.

Els coets que es presenten a la mostra hauran de ser construïts pels mateixos components de l’equip amb materials casolans i no s’utilitzaran materials pesats com vidres i metalls que es puguen desprendre durant el llançament. Cada equip elaborarà un estudi sobre el llançament del coet que es recollirà en un projecte que constarà d’una memòria de la metodologia científica, una fotografia del coet i un vídeo del millor llançament. A més, cada centre educatiu ha d’aconseguir la seua pròpia llançadora i només s’admetran coets que tinguen com a elements impulsors l’aigua i l’aire.

Els projectes s’entregaran al Planetari de Castelló fins al 25 d’abril de 2018. Per a més informació respecte a les bases i el procediment complet es pot trobar a http://www.castello.es/web30/pages/noticias_web10.php?cod=13422 .