El vint alumnes dels centres educatius que componen el Ple de la Infància demanen estar informats sobre mesures que els afecten.

Els vint alumnes representants dels centres educatius i els diferents districtes de la ciutat que formen part del Consell Municipal de la Infància i Adolescència van demanar en sessió plenària “decidir directament sobre els pressupostos participatius” de Castelló que els són propis o afecten.

Aquesta és una de les propostes més destacades del Ple de la Infància celebrat el 12 d’abril a l’Ajuntament, en un acte presidit per l’alcaldessa, Amparo Marco, i que també ha comptat amb la presència dels regidors de Benestar Social, José Luis López, i Educació, Enric Porcar.

Els xiquets van sol·licitar incorporar el citat suggeriment al reglament d’organització i funcionament del Consell Municipal de la Infància i Adolescència de Castelló, document l’esborrany del qual ja ha elaborat l’Ajuntament i els menors van poder revisar amb anterioritat a aquest ple.

Unes altres de les peticions realitzades per a afegir al reglament va ser que se’ls comunique de les mesures adoptades d’acord als seus suggeriments i altres assumptes que els puguen concernir, exercir com a representants dels xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló davant altres institucions i organismes quan precise l’Ajuntament, i que s’incorporen a l’òrgan els alumnes de formació professional de grau mitjà.

Els xiquets i xiquetes que formen part del Consell de la Infància i Adolescència van ser triats pels centres escolars després de decidir prèviament per sorteig els centres educatius que anaven a formar part del mateix. Els menors membres pertanyen, en el districte Nord, als centres Lledó, Penyeta Roja i Mater Dei; en el districte Aquest, Bernat Artola, Sant Cristóbal i Sagrat Cor; en el districte Oest, Soler i Godes, Matilde Salvador i Bovalar; en el districte Sud, Joan Ripollés, Matilde Salvador i Politècnic; en el districte Centre, Cervantes i Francesc Ribalta; i en el Grau, Marina i Miquel Peris.

La constitució del Consell Municipal de la Infància i Adolescència forma part del treball que està duent a terme l’Ajuntament de la capital de la Plana per al reconeixement de Castelló com a Ciutat amiga de la Infància, una denominació que promou Unicef.