El projecte inclou ampliar la rotonda de l’avinguda de l’Alcora amb Quadra Saboner fins als 40 metres de diàmetre exterior

El nou pont sobre el riu Sec s’ampliarà fins als 14,6 metres amb un pas per als vianants addicional al projectat inicialment gràcies a la incorporació d’una vorera d’1,60 metres en el costat aigües a dalt del riu. Es tracta d’una de les millores proposades per Becsa, la mercantil que ha resultat adjudicatària de les obres per un import d’1.433.709 euros, que estan cofinançats per l’Ajuntament de Castelló i els fons Feder a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

Però no serà l’única. Les millores també inclouen la incorporació d’aparcabicis, una zona de jocs infantils, passos de vianants amb tecnologia led, el condicionament de l’accés al llit del riu o la protecció de les bases dels fanals. Aquestes actuacions se sumaran a les previstes en el projecte licitat per l’Ajuntament de Castelló: la incorporació d’una via ciclista de 2 metres d’ample, una vorera de tres metres d’ampli, dos carrils de circulació per al tràfic rodat, zones enjardinades, pèrgoles per a proporcionar ombres i un mirador sobre el riu Sec.

A més, la construcció d’aquest pont s’emmarca dins d’una intervenció global emmarcada dins del master pla del Riu Sec, que abasta una longitud de prop de 4,5 quilòmetres entre el pont de la N-340 i el punt on comença el tram soterrat.

El pont s’emmarca dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que suposarà la major inversió de fons europeus de la història a Castelló amb 20,2 milions cofinançats al costat de l’Ajuntament de Castelló. Els dos pròxims projectes dins de l’EDUSI a arrancar les obres seran la creació de cinc nous quilòmetres de carrils bici i la instal·lació de plataformes mòbils en diferents parades d’autobús per a fer-les més accessibles, segures i eficients.

El pont té una longitud de 43,5 metres –la distància entre estreps laterals- i es construirà a 6 metres d’altura sobre el jaç del riu, segons el projecte autoritzat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. L’execució inclou l’ampliació de la rotonda situada en l’encreuament de l’avinguda de l’Alcora i la Quadra Saboner, que passarà a tenir un diàmetre interior de 24 metres i de 40 metres en l’exterior amb l’objectiu encaixar l’entrada i eixida del nou pont sobre el riu Sec i millorar la seguretat vial en aquest punt.