La jornada de portes obertes penja el cartell de ‘sold out’ per a les projeccions en la cúpula.

Amb motiu del XXVII aniversari, el Planetari de Castelló ha obert les seues portes a tota la ciutadania amb la finalitat de donar a conèixer les noves projeccions, exposicions i activitats que ofereix per a públic de totes les edats. I ho ha aconseguit batent rècords d’assistència, doncs la celebració d’aquest aniversari s’ha convertit en l’excusa perfecta per a aquelles persones que han volgut gaudir de les jornades de portes obertes del Planetari, on han hagut de penjar el cartell de “no queden entrades”.

Una oportunitat que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Verònica Ruíz, ha ofert amb l’objectiu d’apropar la ciència i l’astronomia al públic de la província de Castelló i la resta del País Valencià.

Des de l’any 2017 el Planetari ha ampliat l’oferta de projeccions i desenvolupat noves activitats dirigides a un públic familiar i professional. Entre aquestes iniciatives destaquen els tallers dels dissabtes a la vesprada i diumenges al matí, així com els cursos de Robòtica, Astronomia i Jornades de la Terra.

També han tingut un paper important les exposicions permanents i temporals que han aconseguit despertar l’interès per la ciència entre milers d’escolars que cada any visiten el Planetari. Però, sobretot, cal remarcar l’eix del Planetari, la seua raó de ser: les projeccions a cúpula completa que aconsegueixen acostar una mica més l’univers a la Terra.