La vicealcaldessa, Ali Brancal, ha defensat el compromís “per fer realitat un desenvolupament local en igualtat de condicions entre homes i dones”.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, que es troba a la IV Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere a la ciutat equatoriana de Cuenca, ha signat un document per tal d’adherir l’Ajuntament de Castelló a la ‘Declaració de Cuenca’, el qual defensa el compromís per promoure i fer realitat el desenvolupament local en igualtat, garantir la igualtat de drets entre homes i dones, així com incorporar les necessitats específiques de les dones en la planificació de les ciutats. El document té pràcticament quatre punts bàsics amb els quals totes les persones que han participat a la Cimera es comprometen a incloure’ls a les agendes dels seus respectius municipis.

En concret, la vicealcaldessa ha explicat que el primer d’ells és donar garanties per al dret a una vida lliure de violència i “això significa que ens comprometem a assumir un procés de prevenció per a transformar tots aquells comportaments que sustenten la violència de gènere, i per crear i sostenir sistemes d’atenció, protecció i restitució de drets a les dones víctimes de violència”. Un altre dels punts importants, tal com ha manifestat Brancal, és “l’apoderament polític de les dones perquè hi haja vertaderament una democràcia paritària, i per això ens comprometem a que dins dels partits i moviments polítics no hi haja cap factor que obstaculitze la participació i representació de les dones”.

La també regidora d’Igualtat ha destacat entre aquestes idees bàsiques “el reconeixement i el valor de l’autonomia econòmica de les dones com a clau dins del desenvolupament econòmic local”. I per últim, i el motiu principal pel qual anava l’Ajuntament de Castelló segons ha ressaltat l’edil Brancal, que “cal planejar i pressupostar localment amb perspectiva de gènere enfortint els mecanismes municipals de gènere perquè tinguen capacitat operativa i pressupostària i que cap persona es quede enrere en els pressupostos municipals”.

Amb aquest, l’Ajuntament de Castelló es compromet a “promoure i fer realitat un desenvolupament local en igualtat, a construir i garantir la igualtat de condicions entre homes i dones, i a concretar la participació de les dones i la paritat en la presa de decisions”, ha defensat la vicealcaldessa. A més, Brancal ha apostat a la IV Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere a l’Equador per “un impuls polític decidit, transversalitzar les polítiques d’Igualtat i per la transparència”.