Ignasi Garcia: “Es tracta de 32.115 documents bàsics i tractats informàticament per a la fiscalització de les nostres polítiques”

Els regidors de Modernització i Transparència, Ignasi Garcia, i de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, han presentat aquest matí una nova ferramenta per tal de poder accedir a tota la facturació municipal de l’Ajuntament de Castelló des de l’any 2013 fins ara. ‘Despeses i pagaments’, que així és com es diu la plataforma de fiscalització, es troba al Panell de Govern Obert del qual disposa la web municipal. Aquesta és pràcticament un cercador per accedir a totes les despeses i pagaments o bé desglossat per àrees, per proveïdors, per anys o per la quantitat màxima i mínima dels imports.

Es tracta d’una ferramenta de fiscalització pública que s’ha treballat des de l’àrea pressupostària i la de modernització de l’Ajuntament i que compta amb “32.115 documents bàsics i tractats informàticament perquè no siga només paperassa, sinó informació bàsica per a la fiscalització de les nostres polítiques”, segons ha explicat l’edil Garcia. En aquest sentit, el regidor de Transparència ha assenyalat que “la transparència té moltes funcions a l’hora de rendir comptes i des que vam arribar al govern un dels compromisos que portàvem l’Acord del Grau és la lluita contra la corrupció, i ací el valor de la transparència té molt a fer perquè els règims més transparents són els que menys corrupció tenen”.