La  iniciativa pretén ser una ferramenta útil per a la cohesió, la inclusió i l’equitat de tot l’alumnat

El CEFIRE de Castelló, amb la col·laboració del Planetari i l’Ajuntament de Castelló, va organitzar el cap de setmana passat la tercera edició de les Jornades d’Aprenentatge Cooperatiu adreçat als docents de les escoles de Castelló.

L’objectiu principal d’aquestes jornades era presentar el Programa Cooperar per a Aprendre / Aprendre per a Cooperar, que incloïa un conjunt d’activitats encaminades a ensenyar a l’alumnat a treballar en equip cooperatiu.

Durant aquest cap de setmana, els docents van poder conèixer les experiències d’altres centres educatius que han introduït, generalitzat i consolidat l’aprenentatge cooperatiu en els seus centres. A més, també van tenir l’oportunitat de descobrir els avantatges d’aquest tipus d’aprenentatge des d’una perspectiva sociocomunitària.

Aquesta iniciativa forma part de la intenció del Planetari d’apostar cada vegada més per convertir-se en seu de congressos, tant per les seues grans sales com per la seua privilegiada ubicació. Seguint aquest propòsit, el Planetari té obert el programa de visites escolars durant tot l’any, amb l’objectiu de fomentar la curiositat i el respecte per la ciència i l’entorn.