Educació aposta per millorar, reformar i rehabilitar les instal·lacions de més de 20 centres educatius de la ciutat.

L’Ajuntament de Castelló i Conselleria d’Educació invertiran durant i a partir de l’estiu de 2018 entorn a 1.650.000 € per a la millora de més de 20 centres educatius de la ciutat. Aquestes actuacions estaran sufragades a càrrec dels Pressupostos Participatius del 2017, el contracte de manteniment d’escoles i d’inversions en coordinació amb la Conselleria d’Educació.

Concretament, per Pressupostos Participatius es desenvoluparan els projectes d’adequació i naturalització dels patis de les escoles Soler i Godes, Censal, Isabel Ferrer i Jaume I amb un cost de 240.000 €, la millora del pati del Lluís Revest amb 70.000 €, i la reforma dels banys d’infantil del Sanchis Yago amb 60.000 €. En total, seran 6 actuacions proposades i votades per la ciutadania durant el 2017 en col·legis públics de la ciutat valorades en 370.000 €.

Així mateix, des de l’Ajuntament i per mitjà del contracte de manteniment d’escoles es faran reformes importants en 15 col·legis per un valor prop dels 150.000 €. Entre aquestes reformes es troba l’adequació de l’aula de 2 anys i el suport de cautxú de la zona de joc infantil al Blasco Ibáñez, els canvis per a una caldera a gas natural al Carles Salvador, la nova aula de 2 anys de l’Exèrcit, la tanca i l’adequació del bany infantil de l’Estepar, el subministrament i instal·lació dels jocs infantils a Fadrell, la tanca del jardí de Gregal, la renovació de la xemeneia d’Isabel Ferrer, canviar el motor de la porta corredissa i l’accés a infantil de l’Isidoro Andrés, la millora de les cornises i la posada de tendals a La Marina, l’accés al Lluís Revest, la motorització de la porta corredissa al Manel Garcia Grau, l’hort escolar i pintar el Pintor Castell, la posada de tendals i solera al Sanchis Yago o el sostre del poliesportiu del Tombatossals. A més, el regidor Porcar ha anunciat que “s’aprofitarà la temporada estival per fer una neteja profunda de depòsits i d’aljubs, de tots els sostres i cobertes per a evitar posteriors problemes, de la xarxa de sanejament de fecals i pluvials, així com d’uns anàlisis microbiològics contra la legionel·la i desinfecció de l’aigua”.

D’altra banda, en coordinació amb la Conselleria d’Educació, la qual l’edil Porcar ha ressaltat “la seua aposta clara per l’educació i el canvi que ha resultat en aquests últims anys”, s’invertiran més d’1.130.000 euros per reformar i rehabilitar escoles, instituts i edificis públics dedicats a l’educació a la ciutat de Castelló. Aquestes comportaran la remodelació completa de la primera planta de l’Escola Oficial d’Idiomes valorada en 40.000 €, la reforma del sostre i la coberta de l’Escola d’Art i Superior de Disseny amb 600.000 €, la reforma completa de la instal·lació elèctrica i de fontaneria de l’IES Penyagolosa amb 200.000 €, els banys i departament d’Educació Física de l’IES Sos Baynat, així com la instal·lació d’un ascensor al Sanchis Yago amb 43.700 €, la reforma dels banys del Bisbe Climent amb 48.000 € i el canvi de la cuina del Lluís Revest valorada en 160.000 €.

Per acabar, el regidor d’Educació ha assenyalat que a aquestes actuacions se sumen altres feines que l’Ajuntament desenvolupa des del contracte de neteja, del contracte de jardineria i dels serveis de les brigades. Així mateix, l’edil Porcar ha mostrat la seua satisfacció perquè “el nivell d’actuacions que estem aconseguint en les escoles, i especialment en aquest any 2018, gràcies a la coordinació amb Conselleria i amb els propis centres educatius fa que arribem a fer moltíssimes actuacions que arriben a més d’un milió i mig d’euros”.