El regidor de Transparència ha destacat que per a desenvolupar l’oficina “és necessari que la dotem de recursos humans i econòmics.”

L’equip de govern de la ciutat de Castelló s’ha reunit aquest matí amb el cap de l’Agència Valenciana Antifrau (AVA), Joan Llinares, i la directora de Prevenció, Formació i Documentació d’aquesta, Silvia Vernia, per tal de conéixer la seua activitat i desenvolupar la proposta aprovada en el plenari extraordinari de febrer de crear una oficina municipal contra el frau i la corrupció. Per part del govern han estat presents el regidor de Transparència, Ignasi Garcia, la vicealcaldessa i delegada de l’Àrea de Govern Obert i Participació, Ali Brancal, i la regidora Anna Peñalver.

L’edil Garcia ha explicat que “el que hem fet és conéixer diferents models de diferents municipis que ja estan funcionant com Madrid, Saragossa, Barcelona o el que està tirant endavant el govern del Botànic per saber quins són els passos que hem de seguir com a govern per a desenvolupar-la”. El regidor de Transparència ha manifestat que aquesta agència de bones pràctiques s’ha de dedicar principalment “a previndre determinats comportaments que s’arrosseguen i que no beneficien al conjunt de la ciutadania”.

En la trobada amb AVA s’han estudiat les diferents accions que desenvolupen i en els camps en els que estan treballant per la prevenció del frau, com en els recursos humans, el compliment de contractes o la gestió econòmica, entre d’altres. Així mateix, Garcia ha expressat que “una de les primeres coses que hem detectat és que és necessari que dotem l’oficina de recursos humans i econòmics per poder tirar-la endavant”.