El portaveu de la coalició ha manifestat que “la religió no hauria d’estar a les aules, però la llei estatal obliga a oferir totes les confessions amb les quals Espanya té acords”

El portaveu del Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha valorat hui la roda de premsa que van oferir ahir la diputada autonòmica del Partit Popular, Beatriz Gascó, i la diputada provincial, Elena Vicente, on van evidenciar no sols “el seu racisme i la seua xenofòbia”, sinó també el seu “cinisme i hipocresia”.

Per al portaveu de la coalició, “la religió no ha d’estar a les aules, l’adoctrinament en una fe no deu formar part de l’educació pública que s’ofereix a les escoles, però existeix una llei estatal, que ni populars ni socialistes han volgut modificar, que obliga a oferir les diferents religions amb les quals l’estat té acord”.

Al respecte, Garcia ha aclarit que “des de l’any 1996 hi han signats acords amb diverses confessions religioses perquè, en el cas que hi haja demanda d’alguna d’elles, s’haja d’oferir a les aules”. Per tant, el que fa el Consell és “donar resposta a una demanda perquè hi ha una llei que obliga que siga així”. De fet, a altres territoris de l’estat “fa anys que s’ensenyen diverses confessions religioses a les seues aules, no és cap novetat ni hi ha hagut cap polèmica”. 

El també regidor a l’Ajuntament de Castelló ha qualificat de “molt cínic que aquells que defensen la llei perquè hi haja religió catòlica a les aules, ara salten amb discursos racistes i xenòfobs i vulguen obligar al Consell a incomplir la llei que ells mateixos van crear”.

Garcia també ha manifestat que “el viratge ultra del Partit Popular fa pensar que estem en una crisi profunda de valors, de respecte i que la tolerància està cotitzant en hores baixes. Ens preocupa el discurs dels dirigents populars que l’única cosa que fa és anar en contra d’aquell que pensa diferent, perquè a Compromís creiem que la diversitat ha de ser respectada i aquest repunt de declaracions xenòfobes per part dels populars va en contra de la convivència entre la nostra ciutadania”.