El portaveu de Compromís per Castelló ha manifestat que la reobertura del Gürtel constata que la corrupció “era intrínseca al PP valencià.”

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha valorat hui la reobertura per part del jutge d’una de les peces del ‘cas Gürtel’ per a investigar a l’expresident de la Generalitat pel Partit Popular, Francisco Camps, i ha declarat que “açò és la constatació i l’evidència que aquesta trama corrupta formava part de la natura i era intrínseca al Partit Popular de la Comunitat Valenciana”.

Així, Garcia ha recordat que la sentència dictada per l’Audiència Nacional sobre el nomenat ‘cas Gürtel valencià’ en juny d’aquest any “constatava que les campanyes electorals del PP a la ciutat de Castelló també s’havien pagat amb diners corruptes” i enfront d’això no va haver-hi cap reacció del PP local. El portaveu de la coalició ha seguit manifestant que “és indigne que a la nostra corporació hi haja fins a tres regidors del Partit Popular que van arribar al seu càrrec públic beneficiant-se de la corrupció”.

El també regidor a l’Ajuntament de Castelló ha qualificat d’escandalós “el silenci del cap de campanya l’any 2007, el senyor Javier Moliner i que aquest no haja donat cap explicació del fet que hi haja una sentència que diu que la campanya que ell gestionava estava finançada amb diners corruptes”.

Garcia ha afirmat, per últim, que “sembla que el senyor Moliner és la Maite Zaldívar o la infanta Cristina de les campanyes electorals perquè firmava papers que no sabia què posaven i veia passar sobres amb diners que tampoc sabia d’on venien”.