Porcar: “És important traslladar la veu de les persones amb diversitat funcional a les escoles i als instituts, i en general, a tota la societat castellonenca”

La Regidoria d’Educació, encapçalada per Enric Porcar, dintre de la programació inclosa en la Guia Educadora 2018-2019, ha volgut donar visibilitat a la plataforma ‘Castelló Vida Independiente’ i a la seva campanya ‘Todas las personas somos igual de diferentes’.

Aquest moviment pretén canviar la perspectiva medico-assistencial per una visió basada en la lluita de la plataforma, que se centra en la defensa dels drets humans i la diversitat de la societat. Les xerrades van destinades als estudiants de primària i secundària, ja que des de la plataforma fomenten la participació dels més joves per tal que aquests ajuden a aconseguir l’anhelat objectiu de la vida independent. Porcar defensa la importància de “portar la veu de les persones amb diversitat funcional a les escoles i als instituts, i en general, a la societat castellonenca”. “És fonamental que l’alumnat de Castelló escolte la visió d’aquestes persones. Com viuen i com lluiten dia a dia”, ha remarcat.

Des de la plataforma consideren que “sols es pot avançar en aquests temes des de l’educació i la formació, fent entendre que la discapacitat està en l’entorn i en la mentalitat de la gent; ja que tots som membres d’una mateixa societat de la qual les persones amb diversitat funcional també formen part”.