L’edil de Transparència i Modernització ha participat a les jornades d’inici de l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana

El regidor de Transparència i Modernització a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha acudit a les jornades d’inici de l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana, celebrades a la ciutat de València. Aquestes jornades parteixen d’un dels punts i objectiu compromés al Pacte del Botànic que busca que la societat civil participe de forma activa en les decisions que afecten les polítiques d’estalvi i de control de la gestió de l’aigua.

L’Ajuntament de Castelló, amb la representació de Garcia, i altres representants de consistoris de diversos municipis arreu del País Valencià van acudir a aquesta cita amb l’objectiu que l’observatori “marque quines són les informacions que s’han de compartir i quines són les pautes a seguir”, ha explicat Garcia.

Així, l’edil ha aprofitat aquestes jornades per a posar sobre la taula “la necessitat de fer polítiques tarifàries a Castelló que ajuden a estalviar aigua i que es van comprometre a l’Acord del Grau”. A Castelló la tarifa d’aigua és única, és a dir, paguen el mateix tots els tipus de famílies i totes les entitats, indústries i comerços. Per aquest motiu, Garcia considera que “s’ha d’abordar com col·laborar des de l’administració amb la concessionària per començar a fer una política tarifària diferent que permeta oferir unes tarifes econòmiques per a les necessitats bàsiques i socials i, per contra, penalitze l’abús i l’excés del consum d’un bé tan apreciat com és l’aigua”.