El regidor d’Educació ha explicat que “és la primera volta que s’escolta directament des de l’Ajuntament als centres educatius per saber les seues demandes i la seua visió”

El regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha mantingut recentment diverses reunions amb els centres educatius on s’imparteix Formació Professional i amb les empreses interessades amb l’objectiu d’expressar les necessitats i mancances en el sector i analitzar quina és l’oferta de formació professional a Castelló. “L’objectiu de les reunions és que des d’una visió coherent es puguen implantar famílies educatives completes als centres, és a dir, formació bàsica, grau mitjà i superior” ha manifestat Porcar.

Pel que fa a les reunions mantingudes amb els instituts i els centres de formació, el regidor d’Educació ha afirmat que “una de les mancances que es va detectar és que hi ha formacions que, tot i tenir un alt nivell d’ocupació, no té una demanda suficient a Castelló”. Arran d’aquest problema s’ha plantejat la possibilitat de llançar una campanya amb la idea de fer arribar als joves quins són els treballs que més es demanden tenint una oferta adequada.

Porcar també ha explicat que el següent pas era “convocar a tots els grups empresarials, associacions d’empresaris i comerciants de Castelló, per estudiar quin és el perfil de treballador que ells necessiten i quins són els estudis que caldria implantar en Castelló per a poder accedir a aquests treballs”. Per aquest motiu el regidor s’ha reunit amb diferents empreses castellonenques per compartir opinions i demandes respecte als cursos de formació professional que s’imparteixen en els centres de Castelló i “poder analitzar quin és el perfil que aquestes empreses necessiten per poder donar treball als joves formats en els diferents sectors”.

Una volta analitzats els perfils i demandes, es realitzarà la petició a Conselleria amb el suport del món educatiu i empresarial de Castelló per tal d’aconseguir assolir una formació professionalitzadora. “Ara és el moment de començar a treballar i perfilar quines són les futures implantacions professionalitzadores tant en la Formació Professional com en estudis més específics com disseny, música o educació física” ha afirmat el regidor Enric Porcar.

“Ha estat una experiència molt enriquidora i que els mateixos representants dels instituts i centres de formació ens van agrair, perquè ha estat la primera vegada que s’ha escoltat directament des de l’Ajuntament als centres educatius quines eren les seues demandes i quina era la seua visió respecte a la formació que hi ha a Castelló” ha manifestat l’edil.