L’objectiu és tenir partides professionals de forma periòdica a Castelló

Aquest matí s’ha presentat al Saló de Plens de l’Ajuntament el calendari trimestral de pilota valenciana per al trinquet del Parc Esportiu Sindical. L’iniciativa parteix del Patronat d’Esports en col·laboració amb el Club Pilotari Castelló, la Fundació Pilota Valenciana, la Federació de Pilota, i altres institucions i entitats socials.

La idea és donar una periodicitat a les partides professionals de pilota a la ciutat, un esport que “ha crescut a tots els nivells a Castelló, sobre tot en quant a repercussió” en paraules del regidor d’Esports, Enric Porcar.

“L’objectiu és que el món professional arribe a Castelló de manera constant i no esporàdica com fins ara. Voldríem arribar al nivell de Vila-real d’una partida per setmana però de moment aquest pas és importantíssim”, ha afegit Porcar.

Manolo Martí, del Club Pilotari Castelló, explica el canvi: “La idea és fer calendaris trimestrals, amb partides temàtiques que arriben a diferents sectors de la societat i amb diferents modalitats de la pilota valenciana. En aquest primer trimestre tenim les quatre modalitats més arrelades a Castelló”.

La primera partida programada tindrà lloc el diumenge 20 de gener i girarà al voltant del frontó valencià, que és la modalitat amb més aficionats als pobles del nord de la província i que té el frontó de Castelló com a seu d’entrenament i de competicions federatives. La partida enfrontarà els quatre millors jugadors de la categoria: d’una banda, Carlos de Massalfassar i Pascual de la Pobla; i de l’altra, Adrián de Museros i Alejandro de Paterna.

El dissabte 16 de febrer es jugarà la primera partida de “rebot” (una modalitat pròpia de la zona, en vies de desaparició) a Castelló des de fa 26 anys. Al llarg del dia, s’amenitzarà als assistents amb tallers de pilota i activitats relacionades amb el cinqué aniversari de la Conlloga Muixeranga de Castelló.

El dilluns 25 de març es disputarà el XI Trofeu Magdalena de Pilota Valenciana, amb la modalitat reina dels trinquets, l’escala i corda, com a protagonista de la partida més important de l’any a la capital de la Plana. També durant la setmana de Magdalena es realitzarà al carrer Gràcia un taller d’iniciació, partides de xiquetes i xiquets de l’Escola Municipal de Pilota, l’Encontre de pilotaris amb malalties mentals (CRIS Creu Roja) i la tradicional partida d’exhibició entre aficionats a la galotxa.