La cita autonòmica tindrà lloc aquest diumenge pel matí al Pinar del Grau

Ahir es va presentar al Saló de Plens de l’Ajuntament la XL edició del Cross de Castelló. A l’acte estaven presents el regidor d’Esports, Enric Porcar, i els representants del Club Atletisme Playas de Castellón Toni Escrig, Pepe Ortuño i Andrés Vera.

La prova tindrà lloc aquest diumenge, 27 de gener, al Pinar del Grau, un entorn “ideal, amb un recorregut fantàstic que seguim treballant per millorar de la mà del Playas, un club que constantment ens dona èxits esportius”,  en paraules d’Enric Porcar. “És l’esdeveniment per al qual el Patronat d’Esports aporta més, ja que el considerem una carrera singular i fonamental per a Castelló”, va afegir el regidor.

A les 09:30h del diumenge començarà la carrera popular, per a la qual es preveu una bona dada d’inscripció segons el director Tècnic del Playas, Pepe Ortuño: “Esperem que poc a poc els atletes populars coneguen millor aquesta modalitat de camp a través”. Els organitzadors calculen que uns 1.300 atletes de diferents categories participaran a la cursa.

En categoria absoluta s’espera un alt nivell, ja que el XL Cross de Castelló és també campionat autonòmic. Han confirmat la seua presència David Palacios (millor corredor espanyol al Cross d’Atapuerca), Thierry Ndikumwenayo, el campió d’Europa Víctor Ruiz, Cristina Espejo o Cristina Ruiz entre d’altres.

Pepe Ortuño ha destacat la voluntat dels organitzadors de tornar a ser un cross important a nivell nacional: “Som la competició de camp a través més antiga de la Comunitat Valenciana. Als anys 80 la prova va adquirir molta rellevància. Després d’alguns alts i baixos estem intentant tornar a estar entre els millors amb molt d’esforç perquè Espanya és el país amb les millors curses de camp a través del món”.

Per últim, el president del Playas, Toni Escrig, ha volgut agrair la col·laboració del Patronat d’Esports i ha convidat als ciutadans de Castelló i dels pobles del votant a “gaudir d’aquesta gran cursa en un paratge inigualable com és el Pinar del Grau”.