La regidora de Compromís explica que “amb la nova llei els ajuntaments són la porta d’entrada als serveis socials d’atenció primària”

La regidora del Grup Municipal de Compromís per Castelló, Ali Brancal, va assistir ahir a l’hemicicle de les Corts Valencianes per viure en primera persona l’aprovació de la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius. Aquesta llei eleva els Serveis Socials com un dret al mateix nivell que l’educació, la sanitat o les pensions. Per aquest motiu, Brancal ha celebrat la seua aprovació i ha agraït el treball realitzat a la consellera Mònica Oltra i a totes les persones implicades per fer-la possible.

La regidora ha explicat que “va ser un honor assistir a un moment històric” i va recordar que últimament “estem assistint a molts moments històrics”, en referència a l’aprovació de la llei LGTBI i la de Protecció de la Infància i l’Adolescència. “És molt gratificant estar present en eixos moments que canviaran la vida de les persones”, ha matisat.

La nova llei, ha explicat Ali Brancal, defineix un mapa assistencial i de recursos similar al sanitari i sobretot li dóna la importància als ajuntaments com a porta d’entrada als serveis socials d’atenció primària. A més a més, es preveu dotar progressivament de suport econòmic i personal als municipis per poder prestar aquests serveis.

La llei ha estat aprovada amb els vots a favor de Compromís, el Partit Socialista i Podem, mentre Ciudadanos s’ha abstingut i el Partit Popular ha votat en contra. Brancal ha criticat: “No ens ha estranyat que el PP s’oposara a aquesta llei perquè deixa en evidència les males praxis i els conceptes caducs del PP”. “Ells, quan governaven, estaven més interessats en privatitzacions i models d’intervenció creats per a afavorir empreses i desmantellar les xarxes públiques de serveis”, ha conclòs.