Porcar afirma que “mai ningú havia donat suport a aquests habitatges ni estudiant els casos dels més necessitats per tal de donar-li un ús social com es porta fent durant aquests  últims anys”

La regidoria de Vivenda, encapçalada per Enric Porcar, ha valorat el desenvolupament i el treball realitzat durant el programa Jornals de Vila, el qual va finalitzar el passat mes de gener. Des de juliol set persones han format part de l’equip de vivenda i han pogut transformar la situació i les condicions en què es trobava la regidoria, ja que mai havia existit un constant seguiment i avaluació de la realitat dels habitatges municipals.

Des del programa Jornals de Vila, s’ha estudiat amb profunditat els problemes i la situació en què es trobaven les vivendes municipals denotant deficiències que calia revertir. Durant les tres edicions d’aquest programa s’ha dedicat part del personal a formar tres equips de vivenda per tal d’estudiar i millorar la situació. “Programes com aquest fomenten la possibilitat d’adquirir experiència laboral al mateix temps que ajuden als més necessitats en les qüestions més difícils de la vida diària com és l’adquisició d’una vivenda digna” ha explicat Porcar.

Un dels principals problemes que s’ha detectat ha estat l’absència d’arxius i registres d’entrevistes, pel que s’ha creat un nou arxiu físic per guardar tota la documentació. De la mateixa manera, també s’han examinat els subministres de llum i aigua de cada vivenda i de cada comunitat de veïns per estudiar la possible necessitat de reparació i obres, i la seva possible intervenció.

Per últim, des de la regidoria de Vivenda i l’equip de treball de Jornals de Vila, s’han creat una sèrie de materials per ajudar, guiar i controlar la gestió comunitària: el Manual de Gestió Comunitària, amb l’objectiu de protocol·litzar de forma bàsica els hàbits i les cures de la finca; i la Guia de Recursos Socials, un document que facilita informació sobre recursos socials per tal d’ajudar als casos més vulnerables actuant en l’àmbit comunitari.

 

“Gràcies al treball realitzat durant aquests anys en la regidoria de Vivenda que ha encapçalat Ali Brancal, s’han pogut oferir aquests programes per poder ajudar en tot el possible a gent amb recursos limitats i s’ha posat ordre a la gestió dels habitatges públics de l’Ajuntament ” ha conclòs Enric Porcar”