Ruiz afirma que “l’any 2018 hem batut el rècord de visites, resultat que es deu a l’esforç constant i la vocació de servei públic de l’equip del Planetari”

La regidoria de Cultura, encapçalada per Verònica Ruiz, ha presentat una memòria resum on es valoren les activitats i el nombre d’assistents al Planetari durant l’any 2018 amb comparació d’altres anys. “El continuat augment d’assistents i activitats no haguera estat possible sense l’esforç i la vocació de servei públic que desprén tot el personal que treballa al Planetari” ha manifestat Verònica Ruiz.

L’edil també ha volgut destacar que “els reeixits números que ara presentem són el resultat d’una ferma aposta de l’actual Regidoria de Cultura pel Planetari, una instal·lació que en 2021 complirà 30 anys i que va passar una època molt fosca durant els 24 anys de govern del Partit Popular, qui va abocar a l’ostracisme un valor tan important per a la cultura, la investigació i la divulgació científica de Castelló”.

En relació al nombre d’usuaris, durant el passat any 2018 més de 46.000 persones han passat per les instal·lacions del Planetari, un 20% més que l’any anterior i un 145% més que en l’anterior legislatura. Pel que fa al nombre d’entrades venudes, l’any passat es van vendre un total de 17.777 entrades, un 105% més que en la passada legislatura. Així mateix, les visites escolars també han sofrit un augment important, sent més de 10.000 alumnes els que ha rebut el Planetari durant l’any 2018, sumant així un 77,8% més que la legislatura anterior.

Respecte a les activitats realitzades durant l’any passat, s’han realitzat un total de 159 activitats, la gran majoria destinades al públic familiar, a les que han participat més de 17.000 persones, un 200% més que l’any 2016. Tanmateix, el Planetari ha acollit 13 exposicions durant el 2018, de les que destaquen ‘Invents de Leonardo’, ‘Maies: Tradicions al Sol’, ‘Joguines científiques’ i l’actual exposició ‘Amb A d’Astrònomes’ que romandrà oberta fins al mes de març.

“Les xifres parlen per si soles, i aquest resultat sols es deu a l’esforç constant i les ganes de treballar de l’equip del Planetari, per reconduir i dinamitzar l’espai a través d’activitats i iniciatives tant en l’àmbit lúdic com l’educatiu” ha conclòs Verònica Ruiz, regidora de Cultura

Tallers durant el mes de febrer

Coincidint amb el dia de la dona i la xiqueta en la ciència, els dies 9 i 10 de febrer es realitzaran diferents actes commemoratius. Per al dissabte 9, una conferència sobre dones i astronomia; també plasmada en l’exposició actual ‘Amb A d’Astrònomes’, i un taller orientat al públic juvenil i adult, i per al diumenge 10 de febrer, està programat un espectacle sobre Hipàtia d’Alexandria, dirigit al públic infantil. Totes les activitats amb entrada lliure.