Aquest posicionament ha sigut rectificat tal com s’explica en els comentaris de l’entrada.

Ignasi Garcia, portaveu de Compromís per Castelló ha declarat que “el Rototom no és sols un festival de música, transmet uns valors de pau i solidaritat, incompatibles amb les declaracions del cantant Matisyahu donant suport a maneres de fer de l’estat Israelià que han sigut condemnats per l’ONU, i que no es poden tolerar”.

El portaveu Compromís, Ignasi Garcia ha declarat “ens adherim a la campanya que sol·licita a l’organització del Rototom que demane al cantant Matisyahu un posicionament públic a favor de les resolucions del Consell de Seguretat i de l’Assemblea General de Nacions Unides, demanant la fi de l’ocupació de palestina, el retorn del poble palestí i en definitiva la fi de l’apartheid al que el poble palestí està sotmès avui en dia”.

Segons Garcia “el Rototom no és sols un festival de música, és un espai de reflexió, revolta, transformació, pau i solidaritat, i en aquests espais cal ser tolerant, però al mateix temps cal ser decidit en la defensa dels drets humans i dels pobles i ficar línies roges que no podem traspassar”.

Ignasi ha explicat, “nosaltres respectem la llibertat d’expressió, i entenem que l’expressió artística i la ideologia política no haurien de ser motiu de censura, però al ser el Rototom un festival que va més enllà del vessant purament musical, cal que no acceptem com a normals determinats comportaments, i menys que els assimilem als de la cultura de la pau, per això ens adherim a la petició d’un posicionament públic del cantant, sense el qual seria incoherent la seua actuació en el festival”.

Arxivat en: Actes públics i mobilitzacions, infoCompromís, Moviments Socials, Moviments Socials

Comentaris

 1. manue diu:

  quina diferencia hi ha entre entre este article i

  http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2015/08/18/55d34e78ca47411b288b459f.html ?

  en quin dels dos te posiciones??

  • El col·lectiu de Castelló i el seu portaveu han declarat a la premsa que se’ls ha dirigit i en les xarxes que assumim al 100% la postura que manté sobre aquest tema el Secretari de Cultura Autonòmic, i que has enllaçat.

 2. Manuel diu:

  El rototom ha rectificado y ha pedido públicamente disculpas, sabía decisión. El Rototom ha reconocido su equivocación y ha vuelto a invitar al cantante Matisyahu.
  Hay que celebrarlo, una decisión valiente.
  El Sr. Ignasi García aún no sabemos que va a hacer.

 3. Salva diu:

  Disculpeu. És un robot el que escriu les respostes? De veritat no podeu donar una explicació coherent del vostre canvi de postura?

 4. Retroenllaç: Is Spain Fueling the BDS War Against Israel? | IsraelSeen.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *