Aprofitant els diners de remanents que quedaven del pressupost 2014, s’ha pogut començar a fer les reparacions que el PP havia deixat de banda afavorint la degradació de les escoles públiques.  Ara finalitzen actuacions a les tres primeres i informa Enric Porcar que “han segut la substitució de les persianes i calaixos en el CEIP Sebastián Elcano; l’adequació i arranjament de l’accés al col·legi Guitarrista Tárrega i, finalment, l’adequació de la instal·lació elèctrica del col·legi Herrero perquè complira amb la normativa vigent”.

També s’han iniciat altres dues obres més en col·legis, “en el CEIP Sant Agustín s’ha iniciat les actuacions que contemplen la reforma de banys en planta baixa, reforma del clos, porta i rampa d’accés, així com la reforma de la casa del conserge i pati annexe.  I en el col·legi Antonio Armelles també s’han començat les obres de remodelació de banys i instal·lació d’un adaptat”.

La resta d’obres que queden pendents en els col·legis Manel Garcia Grau, Gaetà Huguet, Fadrell, Bisbe Climent, Sensal i Illes Columbretes, “estan calendaritzades per a realitzar-se durant l’any 2016 i es tractarà de perjudicar el menys possible al ritme normal de les classes”, ha especificat Porcar.

El regidor d’Educació ha mostrat la seua satisfacció per la finalització d’aquestes obres i el bon ritme general amb el qual s’estan duent a terme tots els projectes financerament sostenibles en instal·lacions educatives.  Porcar ha explicat que “des de l’equip de govern tenim un enorme compromís amb l’escola pública i realitzarem tots els esforços necessaris per a endreçar i dignificar totes les instal·lacions educatives de la ciutat”.  A més, el regidor ha recordat que “volem arribar a tots els col·legis de Castelló, per açò seguirem invertint en les escoles de la nostra ciutat a través del pla que iniciàrem en el passat mes de juliol, un pla de manteniment i reforma de totes les infraestructures perquè estiguen en les millors condicions possibles”.

La política del govern municipal d’ampliar de tres a cinc les empreses en els processos de licitació d’obres menors ha permès rebaixar una mitjana d’un 15% els pressupostos d’adjudicació de les reformes en col·legis assignades.  Així, finalment, les obres del CEIP Sebastián Elcano han suposat una inversió de 18.597,94 euros i van ser adjudicades a Jardincas; en el Guitarrista Tárrega va actuar Jujosa per 9.506,36 euros; en el col·legi Herrero se li va adjudicar l’obra a Telecso per 18.899,28 i Menguilló està actuant ara en els col·legis Sant Agustí i Antonio Armelles per un total de 22.245,77 euros.