La retallada de 1.800 milions d’euros imposada pel Govern Central a la Generalitat ha paralitzat nombroses inversions com aquesta. Conseqüentment, Elena Cebrián, consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, s’ha compromés amb l’Ajuntament a pressupostar les obres del col·lector per al pròxim any. “El compromís de la Conselleria amb Castelló és clar, i en 2017 consignarem aquestes obres en el pressupost”.

Aquest col·lector permetrà completar la xarxa de clavegueram i contribuirà a regular la inundabilitat en aquesta zona de la Marjaleria. El Govern Local ha invertit, en l’últim any, més de 2,7 milions d’euros en la millora d’infraestructures hidràuliques per a evitar inundacions en la Marjalería i el Grau. Obres com la renovació de l’estació de bombament Verge del Carme del Grau i està duent a terme l’ampliació de dos de les majors sèquies de la Marjaleria: l’Obra i la Plana. Es tracta d’unes actuacions importants per a la nostra ciutat.