Les propostes en prevenció de les violències masclistes per al III Pla d’Igualtat de Castelló estan emmarcades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere

El grup de treball municipal de l’àrea de Violències Masclistes, que forma part del procés d’elaboració del III Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes, s’ha reunit aquesta setmana per abordar les mesures que s’impulsaran de manera conjunta entre el departament de Policia Local i l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló.

A la reunió s’ha acordat la necessitat de millorar el sistema d’abordatge de les violències masclistes a Castelló, des de la prevenció i detecció fins a la intervenció i protecció. De fet, els membres de la reunió de treball han valorat “que el nombre de dones i familiars que reben el suport de l’administració per violència de gènere és reduït i han coincidit en el fet que açò suposa una greu vulneració del dret fonamental de gaudir d’una vida lliure de violència”, ha afirmat la regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz. Per això, “s’hi ha conclòs a la reunió que cal un enfortiment del sistema de detecció, prevenció, atenció i protecció de les violències masclistes”, ha informat la regidora.

Arran aquesta valoració s’ha proposat que a la propera reunió s’assenten les bases i continguts d’un nou model d’abordatge integral contra la violència de gènere perquè la resposta institucional siga més eficaç. A més a més, cal remarcar que totes les propostes d’intervenció en matèria de prevenció de les violències masclistes que s’implementaran parteixen del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere subscrit per l’Ajuntament de Castelló l’any 2017. En aquest sentit, la recentment nomenada regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz, ha volgut agrair “l’incansable treball d’Ali Brancal per la igualtat, perquè sense ella i sense el seu equip no podríem estar ara en aquest punt”.