Alberto Fabra, contra l’ensenyament de qualitat

L’arranjament escolar plantejat pel Consell presidit per Alberto Fabra, que imposa la supressió d’unitats escolars amb especial acarnissament en les línies d’ensenyament en valencià a Castelló, és un greu atac a l’ensenyament de qualitat. La política de retallades al sector educatiu i la priorització de l’escola concertada només fa que demostrar el menyspreu del Partit Popular cap a l’ensenyament públic.
Des de la Conselleria s’està obligant que en aquelles escoles on només hi ha una línia aquesta siga en castellà, fins i tot en contra del criteri del Consell Escolar. Amb aquesta postura, Fabra no només demostra la seua voluntat de menysprear l’ensenyament en valencià i d’anar progressivament eliminant-lo, sinó que a més a més carrega contra un dels pilars de l’ensenyament públic en democràcia: el diàleg necessari entre comunitat escolar i Administració, un diàleg que el PP ha substituït per l’autoritarisme. Aquest fet es palesa especialment en casos com el CEIP Herrero on, en contra del criteri unànime del Consell Escolar i de la inspecció educativa, s’elimina l’única línia en valencià de la zona centre de la ciutat.
Compromís per Castelló ha mostrat el seu enèrgic rebuig a aquestes polítiques i dóna tot el seu suport a totes les iniciatives i mobilitzacions en contra d’aquesta imposició. Malauradament, l’equip de govern ha rebutjat fer pinya amb Compromís i la resta de l’oposició per exigir respecte a la Generalitat i va vetar la proposta de declaració institucional que demanava el manteniment de les línies en valencià i el respecte als criteris dels consells escolars.

Arxivat en: infoCompromís

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *