El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui, en roda de premsa que “la resposta als informes que ara aporta el PP sobre el pas del TRAM pel Ribalta, és ben clara: una sentència ferma. Punt final, per tant, del tema: el TRAM no pot travessar el passeig Ribalta, perquè la seua plataforma és il·legal.

Enric Nomdedéu ha comentat que “el PP afirma que es poden subsanar les deficiències, amb un Pla Especial. Però cal recordar que fer un nou Pla Especial tindria una durada en el temps d’anys, per la qual cosa resultaria del tot impossible tindre’l llest abans de final d’any per complir els terminis del pas del TRAM. A més a més, els Plans Especials emanen d’un pla general, i Castelló no té Pla General”.
El portaveu de Compromís ha anunciat que “exigim l’execució de la sentència que, com vam advertir fa molts mesos en un ple municipal, no implica desfer l’obra, sinó la prohibició que l’obra siga una plataforma reservada per al TRAM. Exigim, també, la redacció d’un traçat alternatiu que respecte el Parc”.
Enric Nomdedéu ha afegit que “Compromís no és partidari de desfer l’obra feta, perquè això significaria un cost adsicional per la ciutadania. L’obra, com diu l’informe, per exemple, de la UJI, no representa per si sola un problema insalvable. Per tant, acceptem el seu ús com passeig per a persones i bicicletes, com s’està fent fins ara. En qualsevol cas, si les actuacions que finalment duen a cap la Conselleria i l’Ajuntament, des del nostre punt de vista, no representen la correcta execució de la sentència, no descartem en absolut acudir a la via judicial”.

Per la seua banda, Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís, ha explicat que “estem assistint, com fa anys, a les reunions de la Plataforma SOS Ribalta, i recolzem plenament les actuacions que es puga dur a terme de manera unitària”.