Compromís presenta una declaració per condemnar els atacs a població civil a Palestina

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha anunciat que el seu grup ha presentat una declaració institucional per tal de reclamar al Consell de Seguretat de l’ONU que es pronuncie a favor d’un alto el foc immediat i del cessament de l’escalada de violència i els atacs a objectius civils.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “hem presentat avui una declaració institucional en la qual plantegem exigir el respecte absolut als drets humans i col·lectius de la població que resideix a Palestina, i especialment al lloc del conflicte; a més a més, condemnem els atacs a la població civil i mostrem el nostre suport a la solució dels dos estats seguint l’esperit del Pla de l’ONU per a la partició de Palestina (1947) i els Acords d’Oslo: retirada d’Israel dels territoris ocupats a Cisjordània després de la Guerra dels Sis Dies (1967) i establiment d’un estat àrab que coexistisca pacíficament amb l’estat jueu, tot respectant els Drets Humans i la legalitat internacional”.
Enric Nomdedéu ha afegit que “també plantegem instar al Govern d’Espanya a emetre un comunicat de suport a les Nacions Unides, condemnant la mort de civils i la violació dels Drets Humans que, a causa de la desproporció entre el potencial militar dels dos bàndols enfrontats, afecta molt més la població de Gaza, i a sol·licitar al Consell de Seguretat de les Nacions Unides que es pronuncie a favor d’un alto el foc immediat i del cessament de l’escalada de violència i els atacs a objectius civils”.
El regidor de Compromís ha explicat que “el passat 15 de maig s’acomplien 53 anys de la guerra que va donar origen a l’actual estat d’Israel i va causar l’èxode de 700.000 refugiats àrabs palestins. Lluny d’avançar en una resolució pacífica de la problemàtica entre les poblacions àrab i jueva de Palestina, el govern d’Israel ha practicat o ha permès de practicar massa vegades una política d’assetjament basada en la violència i els enfrontaments, donant sovint respostes militars dispars i desmesurades a agressions terroristes provinents de col·lectius com ara Hamas”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha comentat que “segons fonts de les Nacions Unides, des de l’inici de l’actual operació militar “Marge Protector” han mort 126 persones i quasi 900 han sigut ferides en bombardejos i diversos conflictes. S’ha de recordar que 2 de cada 3 morts que es produeixen en el conflicte són civils. Davant d’aquesta circumstància, cal que el Consell de Seguretat de l’ONU actue, i ja”.

Arxivat en: Declaracions, Democràcia, participació i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *