El vicealcalde, Enric Nomdedéu, estudia el finançament europeu per a plataformes i aplicacions en mobilitat i medi ambient

El vicealcade de Castelló i regidor de Transparència i Modernització, Enric Nomdedéu (Compromís), ha participat hui en la reunió de la junta directiva de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI en les seus sigles en castellà) que s’ha celebrat a Logronyo per a donar la benvinguda als nous representants municipals, com és el cas de Castelló; acordar l’entrada de noves ciutats i analitzar els pròxims passos a donar en diferents línies estratègiques que manté la Xarxa a través dels seus grups de treball i en l’àmbit de la col·laboració públic-privada.

Nomdedéu ha destacat que aquest tipus de trobades suposen “un intercanvi d’experiències entre les moltes ciutats que aposten per una manera nova de relacionar-se amb la ciutadania i s’emmarca dins del compromís ferm d’aquest Govern per anar en aqueixa línia”. Segons ha explicat, aquesta és la primera reunió de la RECI “a la qual se’ns convida com a nou govern”.

En matèria de finançament europeu per a projectes vinculats a Smart Cities, el vicealcalde ha anunciat que “al novembre s’obriran noves línies d’ajudes per a plataformes informàtiques i aplicacions en mobilitat i medi ambient pel que aquesta reunió ens ha servit per a saber com ho plantegen la resta de ciutats perquè açò sempre ajuda per a saber com podem fer-ho nosaltres”.

La de Logronyo no és l’única reunió d’aquest àmbit en la qual participarà Enric Nomdedéu, que demà estarà a València al costat de tècnics municipals analitzant el projecte de Smart City de la capital del Turia.

“A nivell de Smart City, Castelló està ben considerada perquè hem estat en la Xarxa des del primer moment, perquè per part dels tècnics s’ha fet molt treball i hi ha molt avançat però és veritat que no som capdavanteres a traure les aplicacions al carrer encara. Esperem que en aquests quatre anys s’avance en aquesta línia i, de fet, així ens ho reconeixia en certa mesura la Conselleria de Transparència perquè dins de tot el projecte de Smart City i la relació amb la ciutadania té molt a veure amb el projecte de transparència”, ha subratllat el vicealcade i regidor de Transparència i Modernització.

Arxivat en: Medi Ambient i sostenibilitat, Mobilitat i transport públic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *