Els aficionats obtindran de forma gratuïta una primera valoració nutricional i consells generals sobre una alimentació adequada.

Amb l’objectiu de donar un servei cada vegada més complet als usuaris de les seues instal·lacions, el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló promou, conjuntament amb el Colegio Oficial de Dietistas y Nutricionistas de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), un servei gratuït d’assessorament dietètic i sobre hàbits d’alimentació adequats.

Simplement presentant el carnet que l’acredite com a usuari de les instal·lacions esportives municipals, qualsevol ciutadà pot acudir al professional que esculla d’entre els que s’adheriran al conveni per a una primera consulta professional consistent en una valoració nutricional general i unes recomanacions dietètiques. En cas que l’usuari estiguera interessat en altres serveis no inclosos en el programa, se l’informarà sobre les tarifes concretes.
Una comissió de seguiment establirà un sistema d’avaluació per mesurar la satisfacció de l’usuari pel que fa als serveis de dietètica i nutrició que reba, així com per determinar el grau de satisfacció amb el professional que haja escollit. També ha d’establir la forma de recollir els suggeriments i possibles queixes.

Enric Porcar, regidor d’Esports, assenyala que l’acord “pretén donar més visibilitat i fomentar el treball del dietista-nutricionista en la promoció de la salut”, atés que la pràctica de l’esport s’ha popularitzat en els últims anys en tots els segments d’edat de la població. Donada aquesta nova realitat, tant el Patronat com el CODiNuCoVa creuen que “és essencial una correcta nutrició en l’esport” i que “les dues activitats han d’estar dirigides per professionals en cada matèria”, destaca Porcar.