L’Ajuntament és reuneix amb els col·lectius que van presentar propostes en els pressupostos participatius

Els regidors i els tècnics municipals informen dels terminis i detalls dels projectes i, si escau, de les alternatives perquè es facen realitat.

Les regidories de Participació Ciutadana i Transparència i Modernització ha començat la ronda de trobades i reunions amb els col·lectius que van fer les 13 propostes que es duran a terme a través dels pressupostos participatius, en el que suposa la recta final d’un projecte que ha tingut una gran resposta ciutadana.

El Consell de Participació Ciutadana va traslladar a les regidories la petició que, a més d’iniciar el tràmit de les iniciatives que van resultar acceptades, s’estigués en tot moment en contacte amb els interessats, mantenint-los al dia de l’estat en què es trobaren els seus projectes. Així, regidors i tècnics municipals, seguint l’acord del Consell de Participació Ciutadana van iniciar la passada setmana les reunions amb les entitats veïnals, esportives, culturals, escolars, de mobilitat i sostenibilitat energètica que van presentar iniciatives en els pressupostos participatius per a informar, concretar detalls i explicar els terminis. “Es tracta de mantindre una relació directa amb els ciutadans perquè la seva implicació en aquesta iniciativa no acabe en el moment de presentar les seues peticions sinó que també es compte amb ells per posar-les en marxa”, explica el responsable de Transparència i Modernització en el consistori. “Els tècnics els expliquen els detalls per a la plasmació dels projectes, la data en la qual es pot iniciar la seva posada en marxa i els terminis aproximats perquè entren en funcionament”, apunta Garcia.

Una de les primeres preses de contacte ha tractat sobre la implementació d’energies renovables en el Centre Urban i el Patronat d’Esports. “La idea és instal·lar el sistema d’energia fotovoltaica en un dels dos edificis i provar altres sistemes en l’altre per tal d’estudiar el seu funcionament”, assenyala Ignasi Garcia. Els tècnics barallen les opcions de l’energia solar tèrmica, l’aerotèrmica i la geotèrmica, per a la calefacció, i eòlica per a generació.

Brancal i Garcia, al costat del regidor d’Educació, Enric Porcar, també s’han posat en contacte aquests dies amb l’associació de mares i pares d’alumnes i la direcció del col·legi Lluís Revest per a la millora del pati, un dels capítols que més preocupa els castellonencs junt als problemes de mobilitat urbana i les barreres arquitectòniques. La resta d’implicats seran rebuts al llarg de les pròximes setmanes.

Vora 6.000 veïns i veïnes han participat en el procés de pressupostos participatius presentant, avalant i votant les idees i propostes que consideraven més necessàries i urgents on destinar 1.650.000 euros dels pressupostos municipals per aquest any. Energies renovables, educació, instal·lacions esportives i reforma de carrers i places són les àrees que més iniciatives han recollit, en el què ja és “el mecanisme de presa de decisions amb més participació en la història de l’Ajuntament de Castelló”, assegura el regidor de Transparència, Ignasi Garcia.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *