El regidor d’Educació, Enric Porcar, va inaugurar el dilluns el curs escolar 2017-2018 en els col·legis Censal i Carles Salvador destacant la “màxima normalitat i el bon clima amb la qual s’ha iniciat el nou curs, un curs que està replet de projectes des de l’Ajuntament per a tots els col·legis i totes les comunitats educatives. Ho iniciem amb molta il·lusió i energia”.

L’edil ha volgut destacar les importants actuacions a nivell d’obres i millores en els col·legis de Castelló. Així, Porcar ha recordat que “ara sí, aquests dos col·legis, el Carles Salvador i el Censal, tenen per fi tots els banys del centre nous. Una actuació més que important, de fet en el Carles Salvador hi havia un autèntic desastre en les instal·lacions a causa d’una manca de manteniment durant anys i anys i s’han hagut de canviar fins a les canalitzacions d’aigües residuals”.

Unes altres de les actuacions realitzades durant aquest estiu han sigut canviar la caldera de combustible de la calefacció del Vicent Artero per una de gas natural, l’ampliació i naturalització del pati del Soler i Godes i l’adequació de l’aula per a xiquets i xiquetes de dos anys en el CEIP L’Illa, “que començaran el curs demà”.

En coordinació amb la Conselleria d’Educació també s’ha actuat en la coberta del CEIP El Pinar, que donava molts problemes de filtracions d’aigua, i la instal·lació d’un ascensor per a millorar l’accessibilitat de la EPA Pascual i Tirado. Finalment, Porcar ha destacat les actuacions de les últimes setmanes amb el pintat de les aules d’infantil en l’Estepar i en l’Isabel Ferrer.

Quant a les protestes dels pares produïdes a les portes del col·legi Sanchis Yago el regidor d’Educació del Consistori castellonenc ha volgut “manifestar des de l’Ajuntament de Castelló el nostre disgust perquè els xiquets i xiquetes d’aquest col·legi no podran tenir les hores d’anglès que demanda la comunitat educativa per culpa del Partit Popular”.

Porcar ha volgut recordar i aclarir sobre aquest tema que “des de Conselleria s’havia pactat amb el col·legi i amb els pares i mares que el Sanchis Yago podria impartir les vuit hores d’anglès a la setmana en primer d’infantil i per culpa de què el PP haja portat el decret de plurilingüisme als tribunals açò no podrà complir-se posat que el decret llei aprovat per les Corts divendres passat no permet excepcions per a casos puntuals com sí contemplava el decret recorregut pels populars”.