Ignasi Garcia advoca perquè “l’economia productiva, el desenvolupament social i el treball no estiguen renyits amb la salut i el benestar de les persones.”

El grup municipal de Compromís per Castelló, junt amb el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà va visitar la passada setmana el Port de Castelló amb el seu president, Francisco Toledo, en “una visita que teníem pendent, obligada i veiem necessària”, segons ha manifestat el seu portaveu Ignasi Garcia.

Garcia ha manifestat que la visita “ha estat molt profitosa i anàvem principalment per dues raons”. La primera d’elles és per tractar-se d’una “peça fonamental en la reindustrialització del País Valencià i, per a nosaltres que considerem que apostar per la indústria com un sector productiu que genera treballs de qualitat, capacitat d’investigació i desenvolupament, i que al mateix temps dóna ocupació a aquells amb menys formació o formacions intermèdies, suposa tindre un nucli d’exportació important que està funcionant tan bé”. A més, ha afegit que el Port és bàsic per al desenvolupament i creixement econòmic i “sobretot per a reduir l’atur amb treballs estables i que aguanten amb les crisis provocades per la bombolla immobiliària i per aquells que feien l’economia de la pilotada, en compte d’apostar per economies més productives”.

A banda d’altres temes que es van tractar a la visita respecte a formacions, aprofitaments o peces claus per a la ciutat, com bé puga ser l’estació intermodal que “acabarà sent beneficiós no sols per a la ciutat de Castelló, sinó per als pobles del voltant”, tal com ha assenyalat Garcia, es va parlar sobre el tractament dels granels, que actualment el Port de Castelló té moltíssims i com pot afectar això a la qualitat ambiental.

Garcia ha declarat que “hem constatat el que sabíem i és una bona notícia saber que s’estan prenent mesures per a reduir com afecta açò a la població i que estem en uns índexs molt bons”. No obstant això, ha volgut remarcar que “el més important és que hi ha voluntat de controlar per part del Port i altres institucions per continuar reduint eixe impacte i que l’economia productiva, el desenvolupament social i el treball no estiguen renyits amb la salut i el benestar de les persones”.

El portaveu de Compromís ha considerat que “estem treballant en la línia corresponent i anem a ficar tot el que puguem des de les institucions per a seguir treballant i col·laborant en eixa línia”.