Castelló presenta el nou pont sobre el riu Sec, amb una inversió d’1,5 milions i un any d’execució

Aquesta infraestructura connecta barris, acosta dotacions i suposa l’engegada de la major inversió de fons europeus amb l’estratègia EDUSI.

Carril ciclista, pas per als vianants, dos carrils de circulació, zones enjardinades, pèrgoles per a donar ombres i un mirador sobre el riu Sec. Així serà el nou pont sobre el riu Sec que connectarà l’avinguda de l’Alcora i el Raval Universitari a través de la prolongació del carrer Jesús Martí Martín. La tinent d’Alcaldia del Districte Oest, Verònica Ruiz, l’alcaldessa de Castelló, i el regidor d’Ordenació del Territori, han presentat avui aquesta nova infraestructura en la qual l’Ajuntament de Castelló invertirà 1,5 milions d’euros i que tindrà un període d’execució d’un any a partir de l’adjudicació de l’obra.

Es tracta d’una infraestructura amb vocació de ciutat, que ajudarà a connectar barris i acostarà dotacions amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes que viuen a un costat i a l’altre del riu Sec. La presentació d’aquest projecte suposa el començament de la major inversió de fons europeus en la història de Castelló gràcies a l’estratègia EDUSI cofinançada per l’Ajuntament i la UE a través dels fons Feder.

Aquest pont també està arreplegat en el Pla General Estructural, un dels dos documents de planificació urbanística que integren el Pla General de Castelló i la versió preliminar del qual es preveu aprovar en el ple del pròxim 21 de desembre per a, a partir de gener, obrir el període d’exposició pública. De fet, ha recordat Marco, “avui mateix la Junta de Govern Local ha donat llum verda a aquesta versió inicial, juntament amb el seu estudi ambiental i territorial estratègic i documents complementaris així com el seu pla de participació pública per al seu debat en ple i posterior submissió a participació pública i consultes”.

 

Per la seua banda, la tinent d’Alcaldia del Districte Oest, Verònica Ruiz, ha manifestat la seua satisfacció perquè “la presentació d’aquest projecte és la materialització d’una demanda manifestada en moltes juntes de districte”. I ha afegit: “És un pont pensat per a les persones per a cosir els barris d’aquest microurbanisme que facilita la vida de veïns i veïnes, amb coses tan importants com facilitar el trajecte dels estudiants que acudeixen a estudiar a l’IES Bovalar”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló va adquirir per 440.000 euros fa quasi un any una parcel·la de 4.700 metres quadrats, situada entre l’avinguda de l’Alcora i el riu Sec, imprescindible per a poder executar aquesta actuació que millorarà la mobilitat, facilitarà la connexió ciclista i per a vianants entre l’avinguda l’Alcora i barris com Crémor, San José Obrer o el Grup Rosario amb el Raval Universitari.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *