El 82% de les escoles de Castelló participaran en “L’Escola Fa Ràdio” i el 65% en “L’Escola Canta”

El CEFIRE ja ha posat en marxa la formació en podcast i el curs de direcció i tècnica per a cors infantils.

El termini d’inscripció per a les campanyes de normalització lingüística “L’Escola Canta” i “L’escola Fa Ràdio” impulsades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, que dirigeix Enric Porcar, i amb el suport i col·laboració del Servei d’Educació Plurilingüe de la Conselleria d’Educació ha finalitzat amb uns índexs de participació del 82% per a la campanya de creació radiofònica i amb un 65% per a la de cant.

En concret, a “L’Escola Fa Ràdio” participen 46 centres escolars de primària i secundària de la ciutat: Grans i Menuts, Antonio Armelles, Benadressa, Bernat Artola, Blasco Ibañez, Carles Salvador, Castàlia, Censal, Cervantes, Estepar, Fadrell, Gaetà Huguet, Gregal, Guitarrista Tàrrega, Herrero, Illes Columbretes, Isabel Ferrer, Isidoro Andrés, Juan G. Ripollés, L’Illa, La Marina, Lluís Revest, Manel Garcia Grau, Mestre Canós, Mestre Vicent Artero, Pintor Castell, Sanchis Yago, Sant Agustí, Tombatossals, Vicent Marçà, Escoles Píes, Madre Vedruna Sagrat Cor, Ntra. Sra. de la Consolació, Ramiro Izquierdo, Lope de Castelló, Diputació Penyeta Roja, Bovalar, La Plana, Matilde Salvador, Miquel Peris i Segarra, Penyagolosa, Politècnic, Ribalta, Vicent Castell i Doménech, Joan Baptista Porcar i Caminàs.

A “L’Escola Canta” participen fins a 28 centres de primària: Escoles Pies, Madre Vedruna Sagrat Cor, Mater Dei, Ntra. Sra. de la Consolació, Antonio Armelles, Benadressa, Bisbe Climent, Blasco Ibañez, Carles Salvador, Carles Selma, Castàlia, Censal, Cervantes, Enric Soler i Godes, Estepar, Guitarrista Tàrrega, Herrero, Illes Columbretes, Isabel Ferrer, Isidoro Andrés Villarroya, Lluís Revest, Mestre Canós, Mestre Vicent Artero, Pintor Castell, Sanchis Yago, Sant Agustí, Tombatossals i Vicent Marçà.

A més, el CEFIRE ha posat en marxa dos cursos de formació per a aquests projecte. El primer, que ja s’ha engegat, és el de la formació en podcast i l’altre, al qual ja es pot apuntar, és el curs de direcció i tècnica per a cors infantils, un complement ideal per als docents del projecte que persegueix iniciar al professorat en la tècnica vocal per a cors infantils, donar pautes de direcció de cor per fomentar la formació d’aquestes agrupacions als centres escolars, així com donar a conéixer repertori vocal adequat per a distintes edats.

Cal recordar que aquests són dos projectes d’innovació i renovació pedagògica als centres educatius de la ciutat de Castelló que pretenen “potenciar el valencià a nivell oral i escrit en l’àmbit dels mitjans de comunicació i apropar la música a les escoles a partir de corals”, segons ha explicat el regidor Enric Porcar.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *