El procés comportarà una reducció de la temporalitat del personal que es troba al servei de la institució municipal

L’Ajuntament de Castelló oferirà 131 places per a treballar en distintes categories professionals al mateix consistori dins l’oferta pública d’ocupació per al 2018.

Amb l’aplicació d’aquesta oferta d’ocupació el nivell d’interinitat del consistori es reduirà del 27% al 18% del total de la plantilla, tal i com ha indicat Lorenzo, qui ha afegit que açò servirà per “millorar la prestació dels serveis públics que aquesta Casa ofereix a la ciutadania de Castelló”.

D’aquestes 131 places, 94 es presenten a través d’una oferta extraordinària que ha de veure amb els processos de consolidació i estabilització del personal interí i altres 37 places s’oferiran en l’oferta ordinària, 23 de les quals es presenten per promoció interna entre el personal que ja es troba prestant els seus serveis a l’Ajuntament.

Aquest procés afectarà, principalment, als agents de mobilitat urbana, amb 45 places, als agents de policia, amb 27 places, i 16 places d’auxiliars administratius, entre d’altres. Entre 2011 i 2015 les ofertes públiques van sumar 24 places, mentre que des de 2016 fins ara van a oferir-se 160 places en oposicions, per a consolidar l’ocupació pública.

L’oferta s’emmarca dins de la intenció de l’Ajuntament de Castelló de crear ocupació i millorar el servei públics. Des de juny de 2015 s’han realitzat quasi 800 contractes per incorporar empleats i empleades públiques a través de distints programes com els Jornals de Vila, els programes derivats del Servef o el taller T’Avalem, entre d’altres.