El Grau de Castelló acollirà aquest  dissabte, 9 de juny, aquesta activitat amb la finalitat d’acostar l’esport  a les persones amb discapacitat funcional

Boccia, bàsquet amb cadira de rodes, tir amb arc, paratriatló, rem i tenis, són les sis modalitats que conformen la Jornada Paralímpica que el dissabte, 9 de juny, es celebrarà al Grau de Castelló. Es tracta d’una jornada poliesportiva que organitza Relevo Paralímpico de la Comunitat Valenciana i que pretén motivar a la població amb discapacitat funcional a practicar l’esport i demostrar que no hi ha barreres.

L’activitat compta amb el suport i col·laboració del Patronat d’Esports en la seua línia de promoure l’esport adaptat. Segons el regidor d´Esports, Enric Porcar, “es tracta de fomentar l’esport inclusiu amb una jornada que convida a participar de l’esport a les persones amb discapacitat i que, al mateix temps, aporta un missatge molt valuós a la societat”.

La coordinadora de Relevo Paralímpico, Celia Maestre, ha explicat que “la jornada es fa no tan sols com aparador de possibilitats sinò per a gaudir i per a informar de com i on es poden iniciar en l’esport”, ja que segons ha indicat “el nombre de persones amb diversitat funcional que practiquen esport és molt baix, al voltant de l’1%”.

L’activitat està oberta a totes les persones d’entre 6 i 80 anys que tinguendiversitat intel·lectual o física, paràlisis cerebral, dany cerebral adquirit o discapacitat visual.  Aquesta jornada es desenvoluparà dissabte de matí, de10.00 a 13.00 hores, al Grau de Castelló, en la zona de joc de la Oca.

És convenient fer l’inscripció amb antelació però no és necessaria, sols ésimprescindible per a la modalitat de rem (per a la qual s’ha establit un nombremàxim de participants). Les inscripcions es fan a la direcció [email protected].