La política és en ocasions un territori on es treballa per aconseguir l’acord i no per demostrar les desavinences. Aquest és l’esperit que ha mogut els partits de Compromís, Esquerra Unida (EU) i Onda Sí Es Pot (OSSP) a l’hora de presentar una moció conjunta en la qual els portaveus dels tres partits han mostrat la seua preocupació i sensibilitat social. La moció recull un seguit de mesures que estan dirigides a afavorir la contractació inclusiva, el respecte al medi ambient i la qualitat del treball. Tot això, mitjançant clàusules socials que exigeixen que s’incloguen en els plecs de condicions a l’hora de fer un contracte públic amb l’Ajuntament d’Onda.

Així, mesures com la millor bonificació a les empreses d’economia social o que no tinguen una finalitat lucrativa, com ara cooperatives o empreses d’inserció social, obtindrien una puntuació fins a un 20% major respecte a altres. També, empreses que tinguen la certificació de gestió ambiental eficaç ISO 14001 o que estiguen adscrites al Green Commerce obtindrien un altre 20% en la puntuació a l’hora d’optar a qualsevol obra, servei o subministrament.

Amb aquestes i altres mesures es pretén fer una política social en la contractació que aposte per la inserció sociolaboral de les persones que pitjor ho està passant, alhora que es beneficia a les empreses respectuoses amb el medi ambient.

D’altra banda, en la moció s’insisteix amb el portal del proveïdor que es va aprovar en l’últim ple i s’inclouen bonificacions als criteris de contractació per lots perquè totes les empreses que opten tinguen les mateixes oportunitats.

Segons han coincidit a assenyalar els portaveus dels tres partits «amb aquesta moció pretenem donar un caràcter més social a la contractació pública ja que actualment està basada en uns criteris purament tècnics i de cost. S’apliquen principis com la lliure concurrència i la publicitat però no altres més importants per a nosaltres com són els de caràcter ètic, social i solidari, ni es tenen en compte l’atenció a persones i col·lectius desfavorits».