A la valenciana ha celebrat un acte a Onda, on les persones assistents han tingut l’oportunitat de dialogar amb els candidats i candidates participants: Claudia Varella, Marta Sorlí i Sebastián Bretones. L’acte l’han conduit Lluís Pastor, Manuel Escrig i Iván Tauste, regidors de Compromís, Podem i EUPV respectivament.
La preocupació per la situació de la industria del taulell ha centrat bona part del debat de les intervencions del públic, ja que és un sector industrial fonamental a la zona i que genera centenars de llocs d’ocupació. Claudia Varella ha criticat les polítiques desenvolupades pel Partit Popular “és evident que el PP no ha fet el suficient per protegir la nostra industria del taulell front a la competència deslleial de Xina. Quan van tindre la possibilitat de baixar els preus del gas per afavorir al taulell no ho van fer, així que més que ajudar-la el que estan fent es perjudicar-la”, ha afegit. Així mateix, ha destacat la importància de posar en valor el producte fabricat a la nostra terra per la seues característiques. “El producte fet ací té una enorme qualitat tant pels materials com pel procés de fabricació, és un valor afegit que hem de saber explotar”.
Per la seua part, Marta Sorlí ha plantejat la posada en marxa d’un pla de rehabilitació d’immobles perquè “amb la remodelació d’habitatges no només podríem aconseguir millor l’eficiència energètica dels nostres llars o llocs de treball, sinó també donar eixida a la producció del taulell i crear ocupació. Som conscients de què el taulell és una industria fonamental a les nostres comarques i que amb la crisi econòmica s’ha vist molt perjudicat perquè el mercat immobiliari del que es nodria s’ha vist pràcticament paralitzat, per això volem plantejar solucions efectives que el revitalitzen”.
Sebastián Bretones ha expressat que “l’aposta de la nostra candidatura és iniciar un diàleg amb el sector per reformular el model productiu. Definitivament, aquesta industria necessita que la cuidem i acaronem perquè és un dels motors en la creació d’ocupació a les nostres comarques”.
Finalment, tots i totes han coincidit en la importància d’aturar la deslocalització del teixit industrial. El producte fet ací és qualitativament molt superior al que es fabrica a altres llocs, amés el personal està molt millor qualificat i té una llarga experiència, així que definitivament hem de fer veure a les empreses que val la pena produir a les nostres comarques.