El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, destaca “l’escolta activa” que s’ha fet des de la Regidoria d’Educació a l’Ajuntament i que ha propiciat “canvis revolucionaris en l’àmbit educatiu de la nostra ciutat”.
Compromís per Castelló ha celebrat la primera d’una sèrie de xarrades que tenen com a objectiu que els quatre regidors de la formació puguen fer arribar als barris de la ciutat l’enorme treball de gestió que s’ha portat endavant durant aquests tres anys al capdavant de les institucions.
Aquesta xarrada, que forma part de la campanya ‘El Motor del Canvi’, s’ha realitzat a la plaça Illa Baleato, del districte sud, i ha comptat amb la participació del portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, el regidor d’Educació, Enric Porcar, la cap d’estudis del CEIP Carles Salvador, Carolina Torres, el director de l’IES Matilde Salvador, Francesc Mezquita, i la representant de la Sectorial Socioeducativa de Compromís, Mari Carmen Díaz.
El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat la gran feina realitzada en matèria educativa respecte de la situació que “ens van deixar els anteriors governs del Partit Popular, que van suprimir 500 aules i van acomiadar a 5.000 mestres i professors. Gràcies a la feina de la Conselleria d’Educació no només s’han recuperat totes aquestes supressions, sinó que ara hi ha més aules, més professors i més mestres que abans de la crisi. A més, la baixada de ràtios ha redundat en la millora de la qualitat educativa del nostre país”.
Garcia ha recordat també que “fa només tres anys teníem una autonomia pobra i unes taxes universitàries que impedien que aquells que només tenen el seu talent i el seu esforç pogueren continuar estudiant. Ara, Conselleria ha iniciat la rebaixa d’aquestes taxes perquè els que menys recursos tenen, no tinguen problemes per a continuar els seus estudis superiors”.
El portaveu de la formació ha presentat al seu company al partit i a l’Ajuntament com “el millor regidor d’Educació que hi ha hagut mai a Castelló” i ha destacat d’ell que ha propiciat canvis revolucionaris en l’educació de la nostra ciutat gràcies a “l’escolta activa que ha exercit amb tota la comunitat educativa castellonenca”.
Per la seua part, el regidor d’Educació, Enric Porcar, ha destacat que “quan arribàrem al govern no existia la regidoria d’Educació, sinó que eren 30.000 euros dins de la regidoria de Cultura. Per tant, un dels primers objectius va ser començar a gestionar directament el pressupost i el contracte de manteniment d’escoles perquè gràcies a l’estreta i directa relació que hem establit amb tots els centres, les necessitats d’aquests ens arriben directament a la regidoria”.
A més, Porcar ha anunciat que “el treball en educació a l’Ajuntament ha estat tan gran en aquests tres anys que a set mesos de les eleccions haurem complit amb tots els punts del programa de govern. Estem orgullosos d’haver posat l’educació en el mapa d’allò que està viu i en marxa a Castelló amb totes les propostes que hem engegat des de la regidoria com el Castelló Educa, el Pintaescola, l’Escola Fa Ràdio, l’Escola Canta, els Patis Coeducatius, totes les iniciatives que hem fet de la mà del Cefire, la Taula de la Formació Professional, i tantes altres”.
El regidor també ha contat que “de vegades ens han dit que hi ha moltes coses que no són de la nostra competència. Jo crec que una cosa és la competència i altra la incumbència i, mentre estiga a les nostres mans, des de la regidoria d’Educació estarem sempre intentant solucionar les mancances educatives de la ciutat”.
Per la seua banda, la cap d’estudis del Carles Salvador, Carolina Torres, ha comentat que “la nostra és una escola molt implicada que participa en totes les activitats i iniciatives engegades des de l’Ajuntament. Tenim unes instal·lacions prou velles però en els últims anys hem viscut un canvi extraordinari. Amb les obres dels nous banys d’infantil, els banys de primària o el pati d’infantil, entre altres. Ara tenim un pati que no té cap altra escola de Castelló”. Torres també ha comentat que “gràcies a l’estreta relació amb el regidor d’Educació, quan li cridem i li diem que ens ha caigut una porta, per exemple, ara sabem i tenim la seguretat que eixa porta no estarà a terra durant un any com passava abans. Perquè ara l’Ajuntament i la regidoria estan implicats, saben que no podem tindre una bona educació a Castelló sense unes instal·lacions dignes, i actuen en conseqüència”.
Francesc Mezquita, director de l’IES Matilde Salvador ha volgut “agrair a Enric la seua proximitat, perquè per primera vegada tenim un interlocutor institucional. És un regidor que escolta a la gent, que escolta al món de l’educació” i ha remarcat açò com una de les raons del canvi que s’ha notat en l’àmbit educatiu a Castelló.
A més, Mezquita ha ressaltat que “la Regidoria d’Educació ha engegat iniciatives molt importants perquè l’educació siga una cosa profitosa per a la societat. S’han posat les arrels perquè l’educació canvie a Castelló i s’estan encetant projectes revolucionaris que embolcallen a la comunitat educativa de la nostra ciutat en un temps d’il·lusió i col·laboració que esperem que continue”.
Per últim, com a representant de la sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló, Mari Carmen Díaz ha volgut recordar que “la gent necessita estar prop del polític, saber que pot comptar amb ell i que pot traslladar-li necessitats i mancances. I amb els nostres quatre regidors a l’Ajuntament açò ho tenim assegurat, perquè són persones que es deixen la pell per millorar la qualitat de vida dels castellonencs i les castellonenques”.
Díaz també ha ressaltat que “des de la sectorial treballem dia a dia per construir un millor Castelló i seguirem fent-ho”.